Skip to main content
Voka Opleiding

Communiceren binnen een familiebedrijf

Hoe combineer je emoties en rationele communicatie in de omgang met familie en medewerkers?  Je werkt dagelijks samen met familieleden waarmee je een band hebt, wat de zaken zowel kan vereenvoudigen maar ook aanzienlijk kan bemoeilijken omdat er meer emoties aan te pas komen. Nog te veel familiebedrijven kiezen er dan maar voor om mogelijke twistpunten te ontwijken. Nochtans vormt effectieve communicatie één van de smeermiddelen om een succesvolle familie en een succesvol familiebedrijf in stand te houden.

In deze workshop belichten we het belang van open communicatie en tonen we hoe je dit op de juiste manier kan aanpakken. We staan stil bij de voornaamste uitdagingen voor familiebedrijven en hoe communicatie kan helpen om de verstandhouding optimaal te houden. Je gaat naar huis met concrete inzichten en tips om als familie niet alleen veel te praten, maar vooral ook om op de juiste manier het nodige te bespreken.

Programma
  • Wat is effectieve communicatie
  • Communicatie en conflicten
  • Communicatie en overdracht
  • Communicatie en rollen binnen het familiebedrijf
  • Communicatie en deugdelijk bestuur
  • Communicatie en voorkeursgedrag
     
Doelgroep

Eigenaars-Ondernemers en/of hun familiale opvolgers

Docent

Vincent Molly - Familymind

Vincent Molly is professor Strategie, Ondernemerschap en Familiebedrijven aan AMS en KU Leuven. Hij behaalde zijn PhD in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Hij geeft reeds meer dan 15 jaar opledingen rond familiebedrijven, financieel management, ondernemerschap en strategisch management. Hij is tevens mede-oprichter van Straio en Familymind.

vbk

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Projectmedewerker eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 225,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 340,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Circuit Zolder