Skip to main content

Navigatie

Niet te missen

Voka Open Bedrijvendag

Virtuele Voka Open Bedrijvendag 2020

4 Okt 2020

Meer info
Verderkijkers - Kmo of the future

Verderkijkers - Kmo of the future

17 Nov 2020

Meer info
Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening Omgeving & ruimtelijke ordening

Omgeving & ruimtelijke ordening

Vier jaar praktijkervaring met de omgevingsvergunning leert dat er nog heel wat ruimte voor verbetering is.

Steven Betz  |  Senior adviseur Milieu & Ruimtelijke ordening
steven.betz@voka.be
+32 475 85 03 16
Steven Betz

Expert Talk

De omgevingsvergunning in de praktijk: wat kan (nog) beter?

Bert Lenaerts, bestuurder-directeur bij Vanhout Groep, en Steven Betz, expert ruimtelijke ordening bij Voka, maken de balans op van vier jaar omgevingsvergunning in de praktijk.

Bekijk video

Publicaties

Vul uw gegevens in en selecteer de publicaties die u wil downloaden.

IN DE KIJKER

Pieter Vanhout in nieuwbouwappartement Ciril

Hoe Ciril tot gedragen vastgoedprojecten komt…

“Samenwerking en overleg zit in ons DNA”, zegt Pieter Vanhout, managing director van vastgoedontwikkelaar Ciril. Het bedrijf investeert dan ook enorm veel tijd in overleg met buurtbewoners en overheden vooraleer ze een vergunningsaanvraag indienen voor een nieuw project. “Zo vermijden we bezwaren, maar jammer genoeg stoten we toch nog soms op de ondemocratische kant van het systeem.”

Lobby

Eerste stap richting rationele beroepsprocedures

Vergunningen moeten uit het sukkelstraatje van soms eindeloze procedures. Voka is dan ook tevreden dat er deze week in het Vlaams Parlement een stap is gezet om het betwisten van een vergunning rationeler te maken in de toekomst.

Vlotter aan een vergunning: deze 4 beloftes doet de Vlaamse regering

Een slagkrachtigere, vinnigere en efficiëntere overheid, zo beloofde de Vlaamse regering in de Septemberverklaring. Een vlottere vergunningsverlening hoort daar zeker bij. Om deze ambitie te realiseren, wil ze inzetten op de verschillende fases die een initiatiefnemer moet doorlopen vooraleer hij van start kan gaan.

Beleidsplan Ruimte Vlaanderen: nog veel vraagtekens

Het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV) moet de opvolger worden van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen uit 1997. De Vlaamse Regering keurde op 20 juli 2018 de strategische visie van het BRV goed. Die visie omvat een toekomstbeeld en een overzicht van de strategische doelstellingen. De visie moet operationeel worden gemaakt via beleidskaders, die  veel concreter zullen zijn en doelen en acties formuleren voor op kortere termijn. Het is tot op vandaag nog een vraagteken hoe deze kaders er zullen uitzien en wanneer de Vlaamse regering deze zal goedkeuren.

Energie-advertentie van Luminus

 

Activiteiten

Voka Connect: BM Engineering - Smart Buildings

Voka Connect: BM Engineering - Smart Buildings

19 Okt 2021

Kortrijk
Meer info

Updates van dit dossier in uw mailbox

Ik ontvang graag updates van Voka omtrent dit dossier

Meer info via https://www.voka.be/privacy