Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Zoveel mogelijk mensen veilig aan het werk houden

Zoveel mogelijk mensen veilig aan het werk houden

  • 29/03/2020

Naar aanleiding van de verlenging van de preventiemaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, roept Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen op om de gezondheidsregels rigoureus te blijven toepassen. Tegelijk roept Voka ook de werknemers op om zo veel mogelijk aan de slag te blijven. “De verlenging tot 19 april biedt voor de komende weken duidelijkheid voor werkgevers en werknemers. Om onze gezondheidszorg te blijven stutten en om de economie terug op te bouwen na de crisis, is tewerkstelling binnen onze bedrijven cruciaal. We roepen daarom op om met inachtneming van de maatregelen te blijven werken en ook tijdens de paasvakantie kinderopvang te voorzien voor de ouders die nu aan de slag zijn”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, vindt het positief en bemoedigend dat de preventiemaatregelen in ons land zo goed opgevolgd worden dat strengere maatregelen voorlopig niet nodig zijn. “We roepen, zoals we de voorbije weken ook gedaan hebben, de Vlaamse ondernemingen op om de veiligheidsvoorschriften ten volle na te leven. De gezondheid van de medewerkers staat voorop. Daarom lanceerden we gisteren nog een campagne met extra tips om social distancing toe te passen op de werkvloer en delen we tips en goede voorbeelden van de Vlaamse ondernemingen”, zo zegt ook Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Tegelijk roept Voka alle werknemers op om zo veel mogelijk aan de slag te blijven, in veilige en gezonde omstandigheden. “Gezondheid en economie zijn geen tegengestelde begrippen, we mogen ons niet tegen elkaar laten uitspelen. Enkel met gezonde medewerkers en bedrijfsleiders kan je de economie draaiende houden. Enkel met een goed draaiende economie kan je onze gezondheidszorg en samenleving blijven ondersteunen. We hebben beide nodig”, aldus Hans Maertens. Daarom pleit Voka ook voor een goed georganiseerde kinderopvang tijdens de paasvakantie. “Ook in de komende drie weken zullen nog heel wat ouders nodig zijn. Niet alleen in de ziekenhuizen, supermarkten, voedings- of farmaceutische bedrijven, maar overal in de bedrijven waar het door social distance veilig is, zodat we onze economie niet laten instorten. Kinderopvang blijft dan noodzakelijk”, stelt Johann Leten.

Contactpersonen

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie