Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Zo help je je medewerkers aan een financieel duwtje van de overheid

Zo help je je medewerkers aan een financieel duwtje van de overheid

  • 20/09/2022

Met een loon tot 2.500 euro bruto kom je in aanmerking voor een jobbonus. De aanvraag blijkt niet voor iedereen evident.

De jobbonus is er voor wie minder dan 2.500 euro bruto per maand verdient. Wie in aanmerking komt, ontvangt vanaf eind 2022 een brief van de Vlaamse overheid. Daarin staat het bedrag waarop deze persoon recht heeft.

Jij kan helpen

Voor de uitbetaling van deze jobbonus vraagt de overheid om een rekeningnummer te registreren in Mijn Burgerprofiel. Maar die digitale stap is niet voor iedereen evident.
 
De overheid beseft dat niet iedereen z’n weg zal vinden naar Mijn Burgerprofiel. Daarom doet ze een beroep op verschillende organisaties die in contact staan met de doelgroep van de jobbonus, om de jobbonus mee bekend te maken én mensen tot actie aan te zetten. Wij verspreiden deze boodschap graag naar jullie, omdat een deel van jullie werknemers hier recht op zal hebben.

Gratis pakket

Wil je je werknemers helpen om de jobbonus te ontvangen? Dan kan je een gratis digitaal of geprint pakket met campagnemateriaal aanvragen. 
•    Het geprinte basispakket bevat posters en flyers (in postkaart-vorm)
•    Het uitgebreide pakket bevat bovenstaande basismiddelen, aangevuld met een scheurblok met stappenplan, een gids met Q&A, richtlijnen, praktische info en gespreksleidraad, en wobblers.
 
Wie over een loket of fysieke ontmoetingsplaats beschikt en bereid is om mensen met een hulpvraag fysiek te helpen, kan deelnemen aan een praktische infosessie in oktober/november 2022. De eerste brieven worden vanaf half november verstuurd naar mensen die in aanmerking komen. De overheid houdt ons op de hoogte van verdere stappen; die info zullen we ook tijdig doorgeven.

Zo aanvragen

Een gratis pakket aanvragen kan door een mailtje te sturen naar de communicatieverantwoordelijke voor de jobbonus fien.deconinck@vlaanderen.be (tot en met 03/10). Zij kan je ook helpen met bijkomende vragen.
 

IMU - vzw - INNI
imu - vzw - bebat
imu - vzw - tijd
IMU - vzw - VDAB