Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Zo gaat het eraan toe bij het netwerk HR Services

Zo gaat het eraan toe bij het netwerk HR Services

  • 31/03/2023

Als HR Officer bij Sumitomo Bakelite Europe staat Annelies Moens met beide voeten in de hr-praktijk. Sinds begin maart combineert ze haar job met het voorzitterschap van het Voka Netwerk HR Services. Hoe wil ze haar rol als kersverse voorzitster invullen? En wat zijn de troeven van dit netwerk?

Annelies Moens


Divers HR-takenpakket

“Sumitomo Bakelite Europe is gespecialiseerd in de productie van fenolharsen en polyester voor diverse toepassingen”, legt Annelies uit. “In onze Genkse vestiging leef ik me dagelijks uit in de praktische opvolging van zeer uiteenlopende hr-taken, zoals de loonadministratie van a tot z, werving en selectie, beheer van de tijdsregistratie, payroll van onze expats, enzovoort. Daarnaast ben ik ook betrokken bij diverse hr-projecten zoals flexibele verloning, opleidingsplannen, psychosociale risicoanalyse ... Samen met de hr-manager werken we aan het personeelsbeleid voor circa 135 medewerkers, zowel arbeiders als bedienden.”

Kersverse netwerkvoorzitster

Ondanks die drukke agenda besliste Annelies om begin maart voorzitster te worden van het Voka Netwerk HR Services. “Samen met mijn stuurgroepcollega’s – Vanessa Scattino van Itzu Cleaning en Stefaan Delvaux van Jiffy Packaging – kijk ik ernaar uit om ons netwerk op een creatieve manier uit te bouwen, zowel op het vlak van aantal leden als van inspirerende activiteiten. In ons netwerk is elke hr-professional welkom, al geven we de voorkeur aan netwerkleden die goed vertrouwd zijn met de dagelijkse praktijk van hr-diensten.”

"Dankzij het uitwisselen van praktijktips over hr-thema's leren we veel van elkaar!"

Elkaar helpen en inspireren

Want samen brainstormen en ervaringen uitwisselen over het praktische hr-beleid in Limburgse bedrijven en organisaties, dat is waar het volgens Annelies om draait. “Tijdens onze netwerkactiviteiten – die telkens op vrijdagnamiddag plaatsvonden – is het mooi om te zien hoe iedereen op een open en informele manier met elkaar hr-tips & tricks deelt. Jong en oud inspireren elkaar, waarna onze leden naar kantoor terugkeren met een karrenvracht aan bruikbare hr-adviezen. Zelf leer ik ook telkens veel van mijn Voka-vrienden, over hoe ze concrete hr-dossiers aanpakken.”

Netwerkactiviteiten op punt stellen

Op welke actiepunten wil Annelies de komende maanden focussen? “Een van de zaken die ik samen met mijn stuurgroepleden hoog op de agenda wil zetten, is het opkrikken van de aanwezigheidsgraad op onze activiteiten. Want jammer genoeg zie ik dat sommige netwerkleden afwezig blijven, of na een sessie snel naar huis gaan. Daarom wil ik onderzoeken hoe we onze themakalender zo interessant en relevant kunnen invullen, in combinatie met een inplanning die rekening houdt met deadlines in ons vakgebied. Ook de interactiviteit tijdens onze sessies wil ik graag een boost geven.”

Boeiende thema's

“Daarnaast wil ik af en toe ook netwerksessies organiseren zonder externe spreker, waarbij we in groep voluit kunnen brainstormen en van elkaar leren. Als we dit af en toe kunnen combineren met een bedrijfsbezoek, dan ben ik ervan overtuigd dat ons netwerk aantrekkelijk blijft voor bestaande én nieuwe leden. Met topics als compensation & benefits, omgaan met vakbonden en welzijn op het werk blijven we alleszins inspelen op actuele hr-thema’s.”

Contactpersoon

An-Sofie De Gruyter

Coördinator netwerken

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie