Skip to main content
  • Nieuws
  • Zevende editie 5X5® koppelt 1 jaar designers aan 5 ondernemingen

Zevende editie 5X5® koppelt 1 jaar designers aan 5 ondernemingen

  • 04/12/2018

Vandaag werd in de marge van de Annual Creative Summit het startschot gegeven voor de zevende editie van 5x5®. De 5x5® methodiek werd ontwikkeld door Designregio Kortrijk. Op de Annual Creative Summit blikt de organisatie terug op het voorbije werkjaar en worden de nieuwe projecten voor het volgende jaar voorgesteld. Voor de eerste keer zal Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen een 5X5®-traject organiseren. In december gaan 5 ondernemingen en organisaties van start met een senior designer om de producten en diensten van morgen vorm te geven en dit gedurende 1 jaar lang. De resultaten van hun samenwerking worden gepresenteerd tijdens de Bedrijvencontactdagen in december 2019.

“Steeds meer bedrijven geven productontwikkeling, creatie en innovatie een vaste plaats in hun strategie. Door producten of diensten te ontwikkelen met een hoge toegevoegde waarde kunnen ze zich onderscheiden en een voorsprong nemen”, stelt Bert Mons algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen. Designregio Kortrijk biedt binnen 5X5® vijf ondernemingen en organisaties uit de regio Zuid-West-Vlaanderen de kans om een designersduo in te schakelen. Samen volgen ze hiervoor de zogenaamde 5X5®-methodiek, waarbij de verschillende aspecten van productontwikkeling uitvoerig aan bod komen.

De vijf duo’s voor de editie 2018 – 2019 zijn:

  • Verhoestraete - Metaaloplossingen tot XXL-formaat & Maister
  • FIBROCIT – Producent van vaste bestoelingsprojecten & pilipili
  • Hogeschool VIVES & Studio Dott
  • Demuynck nv – Producent van zitmeubelen & Alain Monnens
  • e-BO Enterprises – IT platformen voor o.m. offshore & CIDES

De ondernemingen die vandaag deelnemen zijn vast overtuigd van de meerwaarde van dit traject. “In 2020 viert Fibrocit zijn 100ste verjaardag en dan willen we uitpakken met een nieuw product. Deelname aan 5x5® zal ons toelaten om nieuwe inzichten en ideeën in onze onderneming te introduceren”, zegt Benedict Geers, bedrijfsleider van Fibrocit. Ook e-BO entreprises ziet alleen maar voordelen aan een deelname. “Aan het einde van de rit willen we een nieuw en gebruiksvriendelijk ontwerp overhouden voor onze beveiligde IT-platformen voor de offshore markt”, stelt Stijn Goerlant, ingenieur bij e-BO Enterprises. “Na zes edities blijft 5X5® voor alle partijen uitermate verrijkend en een boost voor de innovatiekracht van de deelnemers. Daarom schakelen we een versnelling hoger en wordt er voortaan elk jaar een 5X5® georganiseerd”, besluit Mons.

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag