Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • "Zelf onze koers kunnen bepalen, met een positieve impact op mens en maatschappij, is van onschatbare waarde."

"Zelf onze koers kunnen bepalen, met een positieve impact op mens en maatschappij, is van onschatbare waarde."

  • 01/09/2023

In deze rubriek stellen we elke maand vijf vragen aan een ondernemende Limburger, waarna hij of zij het stokje doorgeeft aan een collega-ondernemer. Deze maand laten we uitzonderlijk twee broers aan het woord: Gert en Wout Ubachs, zaakvoerders van We’R Nutrition, een start-up gespecialiseerd in voedingssupplementen.

Welke tip heb je voor startende ondernemers?

Gert: “Wil je jouw ondernemersdroom realiseren? Dan is het belangrijk om vooraf alle ins en outs goed in kaart te brengen. Grondig marktonderzoek hoort hier zeker bij. Ben je overtuigd van jouw idee? Waag dan de sprong en ga er volledig voor! Bij sommige jonge collega’s merk ik soms wat koudwatervrees. Met een goede voorbereiding creëer je extra houvast, al kan je niet alles voorspellen. Dus waag de sprong en stuur ‘en cours de route’ jouw plannen bij.”

Wat is het grootste pluspunt aan ondernemer zijn? En het grootste nadeel?

Gert: “Voor mij is het grootste voordeel van ondernemen de vrijheid om in alle creativiteit zelf je koers te bepalen en zo een positieve impact te hebben op je klanten. In ons geval is dat met voedingssupplementen die bijdragen aan een gezonde levensstijl. De keerzijde van de medaille is de grote verantwoordelijkheid die je als ondernemer hebt als de zaken minder goed gaan. Tegelijk kunnen moeilijkere periodes een motivator zijn om van je fouten te leren en de lat alsmaar hoger te leggen.”
 

Gert & Wout Ubachs
Gert & Wout Ubachs, We'R Nutrition


Hoe ga je als bedrijfsleider om met tegenslagen?

Gert: “Wout en ik zijn erg gemotiveerd om met We’R de wereld te veroveren. De lat ligt dus erg hoog, en dat kan weleens leiden tot frustraties en teleurstellingen. Toch vind ik het volkomen normaal dat we onszelf tot het uiterste pushen. Ik heb triggers nodig om te blijven groeien, en het is de kunst om tegenslagen als brandstof te gebruiken voor nieuwe ondernemersplannen.”

Waarom ben je zo gepassioneerd door ondernemen?

Wout: “Omdat ik samen met Gert mijn eigen visie kan realiseren. We staan zelf aan het roer van ons eigen groeipad, met de ambitie om iets groots te creëren. Daarnaast vind ik het aangenaam om geen verantwoording aan anderen te moeten afleggen. Die onafhankelijkheid koester ik.”

Wat kan je als ondernemer betekenen voor anderen?

Wout: “Vandaag focus ik op innovatieve voedingsproducten ontwikkelen die mensen helpen om zich fysiek en mentaal goed te voelen, met extra veerkracht als bonus. Op die manier werken we mee aan een gezondere samenleving. Omdat we voedingssupplementen aanbieden die vrij zijn van allergenen en geen geraffineerde suiker bevatten, zijn onze klanten ons erg dankbaar dat we hen op weg helpen naar een gezonde leefstijl. Ook onze persoonlijke aanpak appreciëren ze heel erg.”

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie