Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Zakendoen over de provinciegrens - Nieuws over Galloo, Daikin Europe, Basalte, Cool Electro Cycles en Artes Group

Zakendoen over de provinciegrens - Nieuws over Galloo, Daikin Europe, Basalte, Cool Electro Cycles en Artes Group

  • 07/10/2022

Galloo investeert in een tweede duwbak

Als marktleider in de sector recycleert Galloo 1,5 miljoen ton ijzer, 200.000 ton non-ferrometalen en 40.000 ton plastics per jaar. Daarnaast zet het ook in op duurzaam transport. Galloo Gent, in het hart van de Gentse haven, vormt een belangrijke schakel in het transport over water. 4 jaar geleden investeerde Galloo in een eerste duwbak, de GALLOO I, om het transport over binnenwateren op te waarderen. De duwbak met een capaciteit van 2.294 ton vervoerde vorig jaar 120.000 ton schroot. Dankzij de investering werden 5.000 vrachtwagens per jaar van de weg gehaald.

Naar aanleiding van het succes van GALLOO I en een continu streven naar klimaatvriendelijke oplossingen, werd GALLOO II aangekocht. “De duwbak heeft een laadcapaciteit van 1.850 ton en geeft het duurzaam transport tussen onze filialen, de haven van Gent en onze klanten een extra boost”, zegt gedelegeerd bestuurder Pierre Vandeputte.

Galloo investeert in een tweede duwbak

140.000.000

Zoveel investeert Daikin Europe in zijn EMEA Development Center in Gent. Alle R&D-activiteiten voor warmtepompverwarming en -koeling zullen daar samengebracht worden in één centraal kenniscentrum. Het bedrijf kondigde ook voor 23 miljoen euro aan nieuwe investeringen aan in de Oostendse productievestiging. Daikin Europe benadrukt zo zijn engagement om het voortouw te nemen in de transitie naar een koolstofneutrale maatschappij. 


Specialist in designdomotica trekt groeikapitaal aan

Het West-Vlaamse ondernemerskoppel Sandra Maes en Klaas Arnout wil hun bedrijf Basalte, gelegen in Merelbeke, uitbouwen tot een wereldspeler. Basalte ontwikkelt en produceert high-end domoticasystemen voor luxewoningen. De onderneming is met haar producten kind aan huis bij koninklijke families, Arabische sjeiks, bekende filmsterren en rijke top-dj’s en voetballers. Met behulp van de Duitse investeringsgroep EMH Partners willen ze nu doorgroeien tot een absolute wereldspeler. “Ons doel is om het eerste wereldwijde luxe designmerk in de wereld van smart homes te worden. Met deze investering kunnen we onze groei nog meer aanzwengelen en meer zichtbaarheid verwerven. We zullen ons productportfolio verder uitbreiden en extra mensen aanwerven in alle afdelingen van het bedrijf. Ook de Amerikaanse markt gaan we verder aanboren. EMH is de ideale partner om ons te ondersteunen in al die plannen. Ze geloven in onze droom en zijn vertrouwd met onze sector. De oprichters achter het fonds waren ooit zélf succesvol ondernemer. Ze zijn de ideale partner om ons vooruit te stuwen”, zegt Sandra Maes, COO van Basalte.


Basalte

Cool Electro Cycles groeit via Raida verder

In 2015 startten de broers Nicolas en Christophe Cool met 2 fietswinkels. Dat aantal is intussen vervijfvoudigd, met winkels in West- en Oost-Vlaanderen. En ze blijven ambitieus: via een joint venture met Velodome (Antwerpen en Brussel) en Bicyclic (Wallonië) willen ze het netwerk verder laten groeien. Samen schakelen een versnelling hoger en breiden het gezamenlijk netwerk onder de nieuwe merknaam Raida uit naar nationale dekking over heel België.


Artes Group verstevigt zich met overname van Aelterman

De Zeebrugse bouwgroep Artes nam eerder dit jaar Aelterman over, een familiale onderneming met 80 medewerkers gevestigd aan het Kluizendok in de Gentse Kanaalzone. Het is een prominente nichespeler in het bouwen van stalen bruggen, sluisdeuren en aanverwante metalen constructies. Artes Group en Aelterman zijn geen onbekenden voor elkaar: beide bedrijven hebben al meermaals hun expertise gebundeld in uitdagende bouwprojecten, zoals de Theunisbruggen aan het Albertkanaal in Antwerpen. Met 80 nieuwe medewerkers groeit de Artes Familie naar 850 Constructive People en een jaaromzet van circa 400 miljoen euro.

Artes Group verstevigt zich met overname van Aelterman

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie