Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • TVH Equipment: “Bekendheid stimuleren door fysieke aanwezigheid”

TVH Equipment: “Bekendheid stimuleren door fysieke aanwezigheid”

  • 07/10/2022

Ook buiten West-Vlaanderen is TVH Equipment al lang een ronkende naam. Door de verkoop, de verhuur en service op allerlei rollend materieel, is het bedrijf een belangrijke leverancier voor honderden ondernemingen in heel België. De bouw van een gecentraliseerde locatie in Waregem en een nieuwe vestiging in Lummen zullen ook voor de klanten een grote meerwaarde betekenen. 

TVH Equipment: “Bekendheid stimuleren door fysieke aanwezigheid” Kristof Coudenys

De roots van TVH Equipment lagen altijd al in West-Vlaanderen, maar het bedrijf haalt 75% van zijn omzet in andere provincies. “Door de aard van onze activiteiten, is het cruciaal om zo dicht mogelijk bij ons cliënteel te zijn. Onze 3 grootste filialen zijn goed geografisch gespreid: Waregem is de hoofdvestiging, vanuit Antwerpen maken we centrale transportplannen op voor heel België, en Nijvel is de geschikte uitvalsbasis voor de Waalse markt”, zegt Kristof Coudenys, CEO van TVH Equipment.

In functie van een optimale logistiek, heeft TVH Equipment ook nog 2 andere belangrijke ‘antennes’. “Vanuit Diksmuide verzorgen we alle logistiek richting kust, terwijl Londerzeel het kloppend hart is voor alle leveringen van hoogwerkers op vrachtwagens, schaarliften, verreikers, heftrucks en magazijntoestellen tussen Antwerpen en Brussel.”

Bouwen aan de toekomst

Intussen bouwt de grote speler letterlijk verder aan de toekomst. “Momenteel zijn we volop bezig met de realisatie van één centrale locatie in Waregem, waar we al onze diensten zullen kunnen groeperen. Na een diepgaande analyse om zo efficiënt mogelijk te werken, opteerden we voor een rond gebouw waarrond de hele logistieke flow zich zal afspelen. Daardoor zullen we onze efficiëntie en het serviceniveau verder kunnen opkrikken. Daarnaast zijn we vlakbij het klaverblad in Lummen een nieuwe hub aan het bouwen die het epicentrum voor de Limburgse markt wordt. De uitstekende locatie leent zich ook perfect om de vestiging in Nijvel te ondersteunen voor het bedienen van Wallonië. We hadden al een vertegenwoordigster in Limburg, maar fysieke aanwezigheid met een gebouw zal onze naamsbekendheid positief beïnvloeden. Normaal zullen de werken rond de jaarwisseling af zijn; ten laatste in februari 2023 zullen we er operationeel zijn.”

Vlakbij het klaverblad in Lummen bouwen we een nieuwe hub voor de Limburgse markt.

TVH Equipment heeft de economische gevolgen van de coronacrisis goed overleefd, maar blijft uiteraard niet blind voor andere tendensen. “Ook wij voelen de impact van de stijgende energieprijzen en loonkosten. Daarnaast werken we verder aan de elektrificatie van ons aanbod. De meeste machines voor intern transport draaien al op elektromotoren. In Frankrijk en Nederland stimuleren overheidsmaatregelen op werven de verdere elektrificatie, vroeg of laat zit dat er ook bij ons aan te komen. Het is een evolutie die we alert opvolgen, zodat we klaar zullen zijn als zich dat ook in België doorzet.”

TVH Equipment

Brabantstraat 15, 8790 Waregem

www.tvhequipment.com

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie