Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Titeca pro accountants & experts: “Digitalisering verhoogt de nood aan persoonlijk contact”

Titeca pro accountants & experts: “Digitalisering verhoogt de nood aan persoonlijk contact”

  • 07/10/2022

Als de benaming ‘groeien als kool’ nog niet bestond, had Titeca pro accountants & experts die vermoedelijk wel uitgevonden. De West-Vlaamse specialisten in boekhouding en accountancy blijven hun voetafdruk in West- en Oost-Vlaanderen vergroten en willen ook de brug slaan naar Antwerpen en Vlaams-Brabant. “Cliënten die houden van accountants met een hoek af, vinden in ons een geschikte partner”, glimlacht medevennoot Bram Cornelis. 

Titeca pro accountants & experts: “Digitalisering verhoogt de nood aan persoonlijk contact” Vennoten Geert De Somere en Bram Cornelis

De roots van Titeca liggen in Roeselare. Daar bevindt zich nog altijd het hoofdkantoor, waar alle ondersteunende diensten zijn gevestigd. Door de jaren heen bouwde de onderneming een intussen stevig uit de kluiten gewassen kantorennetwerk uit. Het leeuwendeel daarvan bevindt zich in West-Vlaanderen (Roeselare, Brugge, Ieper, Knokke, Kortrijk, Oostende en Waregem). Er is ook eentje in Moeskroen. De andere kantoren situeren zich in Oost-Vlaanderen, dat een belangrijke groeimarkt voor de onderneming is geworden.

Olievlek

“Intussen hebben we met Merelbeke, Gent (Sint-Denijs-Westrem), Maldegem, Aalter en Lokeren 5 Oost-Vlaamse antennes”, legt Bram Cornelis uit. “We zijn vastberaden om die olievlekstrategie in de toekomst verder uit te rollen en daarbij ook richting Antwerpen (tot de Kennedytunnel) en Vlaams-Brabant (tot net voor de Brusselse Ring) te trekken. Dat zal hoofdzakelijk via overnames gebeuren, want nu nog vanaf nul een eigen kantoor oprichten, is bijna onbegonnen werk. Dankzij overnames beschik je meteen over de juiste mensen en een degelijke klantenbasis. In het verleden hebben we al bewezen dat we sterkhouders en kantoorleiders van overgenomen kantoren vlot in onze organisatie kunnen integreren, waardoor we met onze ‘pro accountants’ en ‘pro experts’ meteen een meerwaarde in die nieuwe regio worden.”

Titeca zet al jaren fors in op schaalvergroting. “Dat is ook nodig door de digitalisering binnen onze sector, die een antwoord biedt op het nijpend arbeidstekort. Er studeren de jongste jaren steeds minder accountants en boekhouders af. Door de automatisering van het administratieve luik, creëren onze experts meer tijd en ruimte voor gericht advies. Investeringen in digitalisering zijn maar rendabel als je kritische massa groot genoeg is. Zo slagen we er dus in om met minder handen meer werk te verzetten, al telt onze organisatie intussen toch al 300 medewerkers.”

Oost- en West-Vlamingen hebben veel gemeen, ervaart Bram Cornelis. “In beide provincies vind je enorm veel noeste werkers. In West-Vlaanderen duurt het soms langer om het vertrouwen van een ondernemer te winnen, maar ‘een woord is een woord’: eenmaal je aanvaard bent, is de loyaliteit groot. Een Oost-Vlaming is recht voor de raap en benoemt de dingen zoals ze zijn.”

Titeca pro accountants & experts

Roeselare – Kortrijk – Ieper – Waregem – Moeskroen – Brugge – Oostende – Maldegem – Gent – Knokke – Merelbeke – Lokeren – Aalter

www.titeca.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie