Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • PVO: “Meer doen met minder middelen is actueler dan ooit”

PVO: “Meer doen met minder middelen is actueler dan ooit”

  • 07/10/2022

Volvo, Bekaert, Picanol, Westvlees, Handsaeme Machinery, JuuNoo, Dierendonck, maatwerkbedrijven, ziekenhuizen en andere organisaties uit de zorgsector: het is maar een kleine bloemlezing van ondernemingen die een beroep doen op de expertise van PVO om hun processen en mensen beter te laten functioneren. Vooral in West- en Oost-Vlaanderen waarderen ze de knowhow van de externe partner ten zeerste, al heeft PVO ook klanten in Antwerpen en Wallonië. 

PVO: “Meer doen met minder middelen is actueler dan ooit” Fien Roose, Dominique Santens & Stephen Depijpere.

Bijna een halve eeuw al zet PVO krachtig in op organisatieontwikkeling en procesoptimalisatie. Dat is niet veranderd sinds Dominique Santens het bedrijf 3 jaar geleden overnam. “Vanuit ons hoofdkantoor in Kortrijk en het filiaal in Gent, zijn we heel actief in West- en Oost-Vlaanderen”, legt hij uit. “Sinds jaar en dag steunen we op 3 pijlers: opleiding en begeleiding tot en met de implementatie. Vanuit het besef dat een enkelvoudig gesprek absoluut onvoldoende is om een gedegen inschatting van de noden te maken, starten we met een uitvoerige scan.”

Tijdstudie

“Zo observeren we bijvoorbeeld gedurende een tijdstudie, iets waar we uniek in zijn, hoe mensen werken en wat ze dan precies doen”, stipt Dominique aan. “Vaak kunnen we vanuit die kennis suggesties doen waardoor zowel de efficiëntie, de ergonomie als andere aspecten met minstens 25% verbeteren. Het grote verschil met de klassieke consultancybureaus is dat wij ons niet beperken tot die analyse, maar de klant ook nauwgezet ondersteunen tijdens de implementatie. Afhankelijk van de behoeften, duren dergelijke trajecten 1 maand tot 2 jaar, met wekelijkse interventies van ons.”

De aard van de onderneming maakt voor PVO niet uit. “We helpen zowel kleine kmo’s als multinationals, van productiebedrijven tot puur administratieve diensten. Onze missie is pas geslaagd als onze klant meer kan doen met minder middelen. Zeker nu is het enorm belangrijk om een hoge performantie te bereiken met minder tijd, arbeid, energie en/of grondstoffen.” Het unieke aan PVO is dat het bedrijf zowel de processen als de mensen bij de klant helpt verbeteren. “Bij het ene project realiseer je de grootste efficiëntiewinsten in de procedures en processen, een andere keer dienen we vooral het organigram of de bedrijfscultuur aan te pakken. We vinden het essentieel om alle stakeholders mee in het bad te trekken, van uitvoerenden tot leidinggevenden. Ook zij waarderen het dat we heel pragmatisch, ‘hands on’ te werk gaan. Onze consultants zijn aan het werk bij de klant zelf, zowel in West- als Oost-Vlaanderen. Ze kenmerken zich door een hecht weefsel, meestal een stevige lokale verankering en mooie partnerships.”

Ook de opleidingen verzorgt PVO vanuit 2 provincies. “Zo organiseren we nu bijvoorbeeld ‘Industrial Engineering’ in Kortrijk en Aalst, al kan de locatie ook Gent of Sint-Niklaas zijn.”

PVO

President Kennedylaan 9C, 8500 Kortrijk

www.pvo.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie