Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Mahieu Construct: “Regionale referenties zijn een cruciaal argument”

Mahieu Construct: “Regionale referenties zijn een cruciaal argument”

  • 06/10/2022

Of je nu in Vlaanderen, Wallonië of Frankrijk rondrijdt: overal zie je wel werven waar Mahieu Construct aan nieuwe realisaties werkt. Het familiebedrijf met hoofdvestiging in Komen spreidt zijn tentakels almaar verder uit met spraakmakende industriebouwprojecten. 

Mahieu Construct: “Regionale referenties zijn een cruciaal argument” Felix Mahieu

Gegroeid vanuit de agrarische bouw, is Mahieu Construct er de afgelopen 10 jaar in geslaagd een almaar groter marktaandeel in industriebouw te verwerven. Daarvoor heeft het diverse ijzers in het vuur. “We beschikken al lang over staalateliers in Komen en Pittem”, legt Felix Mahieu uit. “Sinds we in maart 2020 ons eigen atelier voor prefabbeton in Duinkerke openden, zijn we geëvolueerd naar een verticaal geïntegreerd bedrijf dat voor heel wat bouwheren in de industriebouw als een onestopshop fungeert. We nemen onze klanten mee in een totaalconcept, waarbij wij ook de coördinatie voor onze rekening nemen. Daardoor sturen we zowel de voorbereidings-, de montage- als de afwerkingsploegen aan en hoeft de klant zich maar tot één projectmanager te richten om continu op de hoogte te blijven over zijn of haar realisatie.”

Stevige fundamenten

Zoals het elke goede aannemer betaamt, steunt Mahieu Construct ook zelf op stevige fundamenten. “Ik heb recent de CEO-fakkel van mijn vader overgenomen”, vervolgt Felix. “Daarbij is het een enorm pluspunt dat ik verder op de ervaring van mijn ouders kan blijven rekenen. Mijn moeder Nancy is nog altijd de operations-verantwoordelijke, terwijl mijn vader van grote toegevoegde waarde blijft voor de sales en de projectmarkt. Voeg daar de knowhow en ervaring van een enthousiast team aan toe en je hebt de juiste mix voor kwalitatieve bedrijfsgebouwen.”

In de toekomst zullen we nog meer aankunnen: we hebben geïnvesteerd in innovatie en nieuwe machines voor de staalproductie in Komen.

Dankzij de hoge capaciteit van de diverse productiecentra, mikt Mahieu Construct veel breder dan de West-Vlaamse markt. “Ook in Oost-Vlaanderen en Henegouwen staan we heel sterk. Meer nog: we bedienen klanten in heel België en Noord-Frankrijk. In Frankrijk gebeurt dat met plaatselijke mensen, die de noden van die regio het best kennen. Als we onze voetafdruk in die gebieden uitbreiden, is dat vooral het gevolg van de referenties die we in elke regio kunnen voorleggen. In de toekomst zullen we trouwens nog meer aankunnen: we hebben geïnvesteerd in innovatie en nieuwe machines voor de staalproductie in Komen en creëren daar extra capaciteit, omdat we het magazijn en de kantoren recent naar een vlakbij gelegen locatie in dezelfde straat hebben verhuisd.”

Samenwerking – ‘building together’ – blijft hét cruciale ingrediënt, waardoor Mahieu Construct op volle toeren draait. “We maken er een erezaak van om in nauw overleg met de klant een project te realiseren dat qua stijl, kwaliteit, duurzaamheid én economisch rendement aan hoge verwachtingen voldoet.”

Mahieu Construct

Rue des Rubaniers 2 & 20, 7780 Komen

www.mahieu-construct.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie