Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Het Bierkasteel: “Multifunctionele eventlocatie voor kleine en grote groepen”

Het Bierkasteel: “Multifunctionele eventlocatie voor kleine en grote groepen”

  • 06/10/2022

Belgen en bieren: ze vormen al eeuwenlang een harmonieus huwelijk. Dat voel je zeer goed in Het Bierkasteel in Izegem. Sinds het complex in 2016 de deuren opende, kwamen er al meer dan 300.000 bezoekers over de vloer. “We hebben hier dan ook alles in huis om ook Oost-Vlamingen en bezoekers uit andere contreien fijne momenten te bezorgen”, vertelt pr- en marketingverantwoordelijke Bruno Lambert. 

afbeelding

Brouwerij Vanhonsebrouck is het bedrijf achter heerlijke bieren zoals Kasteelbier, Filou, St-Louis, Bacchus en Brigand. 6 jaar geleden verhuisde de onderneming van Ingelmunster naar Izegem, waar een state-of-the-art-brouwerij werd gebouwd.

“Bierbrouwen blijft onze corebusiness. Daarnaast vinden we het fijn om mensen in de sfeer van dit ambacht onder te dompelen. Zo is deze site uitgegroeid tot een populaire locatie voor onder meer huwelijksfeesten en bedrijfsevents. Met de feestzaal, de foederzaal (waar typische biertonnen staan), Michelles Pub en Brasserie (een gezellige bruine kroeg annex restaurant met een uitgebreide menukaart) hebben we heel wat ruimtes om mensen stijlvol te ontvangen. Bovendien beschikken we ook over een aantal vergaderzalen, waar kleine en grote groepen salesmeetings en andere b2b-afspraken organiseren.”

In Het Bierkasteel kan je het nuttige op diverse manieren aan het aangename paren. “Een meeting ’s ochtends, een lunch ’s middags en een rondleiding in de namiddag: het is maar één van de talrijke arrangementen die we aanbieden. Bezoekers vinden het leerrijk en leuk om live te ontdekken wat er zoal in een brouwerij gebeurt. Zo hebben we boven de bottelarij een passerelle en hangen er op verschillende plaatsen in de productie schermen die alles goed in beeld brengen. Door een modern draadloos audiosysteem met oortjes ervaart elke bezoeker de rondleiding op dezelfde manier en maakt het dus niet uit of je vooraan dan wel achteraan in de groep staat. Mede dankzij de samenwerking met Westtoer boomt het biertoerisme volop.”

Authentieke sfeer

De meeste b2b-klanten van Het Bierkasteel komen uit een straal van 50 à 60 kilometer rond Izegem. “Onze bieren zijn populair in meer dan 70 landen, al zullen België, Nederland en Frankrijk procentueel altijd sterker vertegenwoordigd zijn. Door commerciële boodschappen op radio en televisie, aanwezigheid op beurzen, advertenties op portaalsites voor mooie eventlocaties,… bereiken we steeds meer Oost-Vlaamse klanten. Ook zij appreciëren de rustige locatie – weg van een stadskern én van files – waar ze bovendien 250 gratis parkeerplaatsen vinden en aangepaste infrastructuur om in een authentieke sfeer een bedrijfsevent te organiseren.”

Het Bierkasteel

Brouwerijstraat 1 (gps: Ingelmunstersestraat 46), 8870 Emelgem (Izegem)

www.bierkasteel.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie