Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Dewaele: “Tegen 2025 willen we groeien naar 70 filialen”

Dewaele: “Tegen 2025 willen we groeien naar 70 filialen”

  • 07/10/2022

Het gaat hard bij Dewaele. De vastgoedgroep heeft de voorbije jaren het actieterrein gevoelig uitgebreid, waardoor ze – naast West- en Oost-Vlaanderen – ook in Antwerpen, Brussel en Limburg steeds meer voet aan de grond krijgt. “Enkele jaren geleden hadden we nood aan een consolidatiefase, nu zijn we klaar om onze tentakels nog verder te spreiden”, zegt CEO Sofie Spriet. 

Dewaele: “Tegen 2025 willen we groeien naar 70 filialen” Sofie Spriet

Dewaele startte in 1984 – het geboortejaar van Sofie Spriet, nota bene – met een kantoor in Brugge. Vanaf 2000 groeide het netwerk naar een vijftal vestigingen. “Vervolgens zijn we voorzichtig gestart in Oost-Vlaanderen, om tussen 2007 en 2014 een kwantumsprong te maken van 7 naar 25 kantoren in eigen beheer. Toen was het nodig om even op de rem te gaan staan en te consolideren: onze organisatiestructuur was niet mee geëvolueerd met de snelle groei, en daar hebben we toch even aan gesleuteld...”

Toen was de onderneming klaar voor een volgende stap. “Eigenlijk waren we tot op dat moment vooral vanuit een olievlekstrategie gegroeid: medewerkers van bepaalde kantoren creëerden steeds meer klanten in naburige steden of gemeenten, waarna we hen ondersteunden door op die extra locaties nieuwe filialen te openen. Gent, Dendermonde en Brussel waren de eerste uitzonderingen op die regel: plaatsen die iets verderaf lagen van onze andere locaties. Dan moet je oppassen dat je teams daar zich niet geïsoleerd voelen. Ook op dat vlak hebben we zeker lessen geleerd .”

Provinciale cultuurverschillen

Sinds 2018 groeit de Groep opnieuw sterk via verscheidene overnames van bestaande vastgoedkantoren: in de provincie Antwerpen, in Brussel, Sint-Martens-Latem en recent ook in Limburg. In 4 jaar tijd werden een 75-tal collega’s geïntegreerd, verspreid over 19 vestigingen.

Dat brengt de kantorenteller op 48 en zorgt ervoor dat het intussen 280-koppige team zich her en der moet aanpassen aan plaatselijke gevoeligheden en verschillen. “Als bedrijf met West-Vlaamse roots is het niet altijd makkelijk om het vertrouwen te winnen in regio’s als Antwerpen of Limburg. Gelukkig hebben we wel ervaring met lokale verschillen: zo hebben onze kustkantoren ook andere noden dan die in het binnenland. Daar proberen we zo goed mogelijk op in te spelen. Ondanks een verschil in dialect, delen we wel dezelfde bedrijfswaarden en passie voor vastgoed.”

Voor de volgende jaren hanteren we de strategie om onze marktpositie in Vlaanderen en Brussel verder te versterken.

Aangezien Dewaele ook in de zuidrand van Brussel een kantoor heeft, onderneemt het stevige inspanningen om de online en offline tools voor de makelaars in beide landstalen ter beschikking te stellen. “Voor de volgende jaren hanteren we de strategie om onze marktpositie in Vlaanderen en Brussel verder te versterken, onder meer op ‘blinde vlekken’ zoals de Kempen, het Waasland en Vlaams-Brabant. Bewust focussen we ons niet op de integrale Waalse markt. Wel blijven we investeren om onze Franstalige en Engelstalige cliënten optimaal in hun eigen taal te bedienen.”

Dewaele HQ

Ambachtenstraat 33, 8870 Izegem

www.dewaele.com

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie