Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Deprez Construct: “Hoogbouw met geautomatiseerde logistiek is de toekomst”

Deprez Construct: “Hoogbouw met geautomatiseerde logistiek is de toekomst”

  • 07/10/2022

Deprez Construct maakt zijn rol als innovator eens te meer waar. Het door Johan en Jeroen geleide bedrijf biedt uitgebreide mogelijkheden voor logistieke optimalisatie met een automatisch magazijn voor specifieke formaten. “We bedenken, produceren én installeren alles zelf: made in Belgium for Belgium”, verklaart Johan Deprez. 

Deprez Construct: “Hoogbouw met geautomatiseerde logistiek is de toekomst” Johan Deprez

De in Kortemark gevestigde specialist in volautomatisch intern transport focuste zich lang op 3 sectoren. “Ons belangrijkste segment zijn oplossingen voor telers en verwerkers van aardappelen, wortelen en uien”, aldus Johan Deprez. “Bij aardappelverwerking, bijvoorbeeld, zorgen onze systemen voor ontvangst, wassen, sorteren en verpakken van de producten. Dergelijke slimme installaties zijn wereldwijd gegeerd, van Australië over Europa tot Canada. Ze faciliteren een vlot logistiek beheer met optimale traceerbaarheid.”

Een automatisch magazijn leent zich heel goed voor bedrijven die met plaatsgebrek kampen en/of moeilijk goede heftruckchauffeurs vinden.

In eigen streek focust Deprez Construct zich daarnaast op systemen voor behandeling van zand en grind (van het lossen van de schepen tot de opslag in een magazijn of betoncentrale) en de recyclagesector. “We staan in voor het (optisch) sorteren, reinigen, breken en zeven van schroot, betonpuin, PMD en/of houtafval tot grondstoffen voor nieuwe materialen. Het gaat om vrij complexe en grote machines.” Sinds kort kunnen Belgische fabrikanten en logistieke bedrijven bij Deprez Construct terecht voor een cruciale vernieuwing. “We beschikken sinds een tijdje zelf over een automatisch magazijn voor opslag van staalproducten op europallets. Dat betekent dat de dimensies van de producten mogen gaan tot 1,8 meter (breedte), 2,6 meter (lengte) en 1,2 meter (hoogte). Bij binnenkomst worden de goederen gescand op hun omvang, waarna de software bepaalt waar de automatische magazijnkraan ze zal wegzetten. Het is een heel compacte oplossing, waarbij je zelf de hoogte kan bepalen.”

Alles in eigen beheer

Zo’n oplossing leent zich heel goed voor bedrijven die met plaatsgebrek kampen en/of moeilijk goede heftruckchauffeurs vinden. “Hiervoor heb je geen personeel nodig. De kans op fouten of schade is nihil en bovendien heb je 50% minder ruimte nodig. Combineer dat met een energiereductie van 40% en je komt tot een terugverdientijd van minder dan 5 jaar. De introductie op de Bedrijvencontactdagen in Kortrijk lokte al veel interesse, vermoedelijk zal dat op het evenement in Brugge ook zo zijn.”

Deprez Construct behartigt alle aspecten van het systeem (van het bedenken van het concept over het bouwen tot en met de implementatie) zelf, waardoor de kwaliteit is gegarandeerd. “Dit is ideaal voor fabrikanten die materialen in allerlei formaten tijdelijk willen opslaan, goederenbehandelaars, et cetera. In een tijdperk waarin geautomatiseerde hoogbouw cruciaal wordt om het gebrek aan ruimte of goed personeel op te vangen, kan dit een grote meerwaarde betekenen.”

Deprez Construct

Lichterveldestraat 129a, 8610 Kortemark

www.deprez.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie