Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Cronos aan de Leie: “Referentie worden op vlak van digitale projectontwikkeling”

Cronos aan de Leie: “Referentie worden op vlak van digitale projectontwikkeling”

  • 07/10/2022

Digitalisering is voor heel wat ondernemingen vandaag een absolute prioriteit. Als ‘end to end’-partner speelt Cronos aan de Leie daar optimaal op in. “Onze lokale verankering is cruciaal en zorgt ervoor dat we heel goed vertrouwd zijn met de mindset van West- en Oost-Vlaamse bedrijven”, zegt managing partner Neal Van Maele. 

Cronos aan de Leie: “Referentie worden op vlak van digitale projectontwikkeling” Neal Van Maele

Cronos aan de Leie is een ecosysteem van verschillende, complementaire bedrijven. “De verbinding tussen die entiteiten is dat we er allemaal naar streven om iedereen, in leven én werk, zijn grootste potentieel te kunnen laten benutten. Dat geldt zowel intern als extern. We doen dat door talent te cultiveren, een inspirerende community te creëren en business productiever te maken. Terwijl we dat allemaal doen, bouwen we digitale oplossingen die inspelen op de prioriteiten van elke klant. We zijn als het ware een projectontwikkelaar voor de bouwplannen van onze lokale klanten.”

Multinationals en kmo’s

De onderneming is dé West-Vlaamse verankering van de Cronos-groep. “Die lokale aanwezigheid is een aspect dat heel wat van de multinationals onder onze klanten ook voor zichzelf belangrijk vinden. Daarom speelt ons actiegebied zich hoofdzakelijk af rond de Leie. De rivier loopt ook door Frankrijk, het zou dus best kunnen dat we op termijn ook daar onze voetafdruk willen versterken. Momenteel spelen we vooral reactief in op die markt en op vragen uit andere Vlaamse provincies.”

Cronos aan de Leie groeide in een mum van tijd tot de werkgever van meer dan 130 mensen. “Ook zij komen hoofdzakelijk uit West- en Oost-Vlaanderen en krijgen van ons mooie kansen om in alle vrijheid te exploreren. Dat betekent: een bredere, diepere expertise opbouwen en die ten dienste van onze klanten stellen. We hebben vooral veel affiniteit met verticaal geïntegreerde, industriële bedrijven met een eigen productie en supply chain, maar even goed werken we oplossingen op maat uit voor kmo’s. Alles wat niet binnen de contouren van een standaardoplossing valt, is onze grootste sterkte.”

Dat vertaalt zich ook in een aangepaste dienstverlening voor kmo’s. “Zelfs al hebben die zowel qua menselijk kapitaal als financieel niet dezelfde slagkracht als grote ondernemingen, ze verdienen het evenzeer om geholpen te worden. Door hen te begeleiden bij het vastleggen van de prioriteiten, kunnen ze op hun tempo de juiste inspanningen leveren op het juiste moment.”

Ook de komende jaren verwachten ze bij Cronos aan de Leie een groeiverhaal te mogen schrijven. “Binnen 5 jaar, maar hopelijk eerder, hopen we zeker in West- en Oost-Vlaanderen een echte referentie inzake digitale projectontwikkeling te zijn geworden. We kunnen niet élk project binnenhalen, maar willen de naam hebben opgebouwd dat bedrijven het logisch vinden om met ons aan tafel te zitten.”

Cronos aan de Leie

Nijverheidskaai 3, 8500 Kortrijk

www.cronosaandeleie.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie