Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Beeuwsaert Construct: “Via mond-tot-mondreclame overal voet aan de grond krijgen”

Beeuwsaert Construct: “Via mond-tot-mondreclame overal voet aan de grond krijgen”

  • 06/10/2022

Wie er een beetje op let, ziet her en der in het straatbeeld nieuwe werven van Beeuwsaert Construct opduiken. Dat is geen toeval: de industriebouwer uit Ledegem realiseert project na project en wil die groei ook de komende jaren blijven voortzetten. “Het is fijn om vast te stellen dat ook in Oost-Vlaanderen meer klanten op onze expertise en vakmanschap rekenen”, verklaart Jeroen Beeuwsaert. 

Beeuwsaert Construct: “Via mond-tot-mondreclame overal voet aan de grond krijgen” Jeroen Beeuwsaert

Beeuwsaert Construct is de kaap van de 100 medewerkers al een tijdje voorbij. Toch zit het bedrijf nog lang niet aan zijn plafond. De zoektocht naar nieuwe profielen van allerlei pluimage is een continue opgave, die nog extra wordt versterkt door de expansie van de onderneming. Dat heeft onder meer te maken met de groeiende naamsbekendheid, ook in Oost-Vlaanderen.

“We zijn destijds gestart rond de kerktoren en zijn daar nog altijd actief, maar we hebben onze grenzen stelselmatig verlegd”, legt Jeroen Beeuwsaert uit. “Zo is Oost-Vlaanderen voor ons een cruciale markt geworden. We verzorgen daar behoorlijk wat projecten en werken er intussen al een tijdje samen met diverse vooraanstaande leveranciers. West- en Oost-Vlamingen verstaan elkaar prima: we willen allemaal vooruit en hebben daarvoor ook de juiste, constructieve mentaliteit. De agrarische sector blijft belangrijk, al realiseren we het grootste deel van onze projecten in industriebouw. Een segment dat enorm in de lift zit, is de bouw van kantoren.”

Geen drukte

De Ledegemnaars slagen er op een slimme manier ook in om in het oog te springen, met de kenmerkende blauwe huisstijl en het karakteristieke beeld van de neushoorn die overal terugkeren in de werfreclame. “Het zorgt ervoor dat een groeiend aantal studiebureaus, architecten, maar ook bedrijven zelf, ons contacteren. Op hun beurt zorgen zij weer voor mond-tot-mondreclame en zo blijft de (sneeuw)bal rollen.”

Een mooi neveneffect van de in Oost-Vlaanderen uitgevoerde projecten, is dat Beeuwsaert er een extra arbeidsmarkt vond. “In Aalst en Gent heb je specifieke opleidingen voor respectievelijk bouwkunde (bachelor) en ingenieurs. Eenmaal die mensen zijn afgestudeerd, voelen ze er steeds minder voor om de drukke trajecten richting Antwerpen en/of Brussel dagelijks af te leggen. De verplaatsing naar Ledegem is zo goed als altijd filevrij, wat een belangrijke impact heeft. Daarom blijven we ook in Oost-Vlaanderen actief om mensen te overtuigen hun carrière bij ons te beginnen of verder te zetten.”

Beeuwsaert Construct telt vandaag ongeveer 160 medewerkers, die samen logistieke magazijnen, loodsen, diepvriesaccommodaties, winkelcomplexen en kantoren bouwen.

Beeuwsaert Construct

Nijverheidslaan 3, 8880 Ledegem

www.beeuwsaert-construct.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie