Skip to main content
  • Nieuws
  • Yuma Labs werkt aan 100 % circulaire zonnebrillen

Yuma Labs werkt aan 100 % circulaire zonnebrillen

  • 17/08/2020

Het Antwerpse circulaire zonnebrillenmerk Yuma Labs, vroeger bekend als W.R. Yuma, bereidt de lancering voor van een nieuwe, 100 % circulaire collectie zonnebrillen gemaakt van plasticafval.

 

Daarvoor heeft het begin augustus ruim 20.000 euro opgehaald via een crowdfundingcampagne. ‘Vanaf nu zal elke zonnebrilcase uit onze collectie een send back-label bevatten. Daarmee sturen klanten hun zonnebril aan het einde van zijn leven gratis terug. Wij kunnen de bril dan opnieuw recycleren’, legt oprichter Sebastiaan de Neubourg (foto Christophe Morre) uit. ‘Dankzij een speciale Instagram-filter kunnen geïnteresseerden ons nieuwste model virtueel passen. Daarmee is Yuma Labs het allereerste brillenmerk dat brildragers brillen laat passen nog voor ze in productie gaan.’
Deze lancering luidt de volgende stap in van het bedrijf, dat circulaire economie dichter bij een breder publiek wil brengen. Yuma Labs heeft zijn productie ook verhuisd van het atelier in Antwerpen naar Italië. Daar verwerkt een Italiaans familiebedrijf gerecycleerde petflessen tot Yuma-monturen.

 

Meer info: www.yuma-labs.com

 

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

IMU - Sport Vlaanderen
Plan je bezoek in ons Experience Center!
Welt white paper
Proximus
Gosselin
IMU - Altez 0110
VZW_IMU_GROUPS
Ontdek onze vacatures!