Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Yitch wint Voka Lokaal Award Klein-Brabant/Vaartland

Yitch wint Voka Lokaal Award Klein-Brabant/Vaartland

  • 19/04/2022

Yitch (Bornem) wint de Voka Lokaal Award Klein-Brabant/Vaartland. Dat is zonet bekendgemaakt. Yitch is daarmee de eerste genomineerde voor de Prijs Ondernemen 2022 van Voka Mechelen-Kempen. In totaal maken negen bedrijven uit de regio kans op de Prijs Ondernemen. Alle namen van de kanshebbers? Die maakt Voka Mechelen-Kempen de komende twee weken bekend. Op 29 september, op het gala 'Prijs Ondernemen 2022', kennen we de eindwinnaar.

Voka Mechelen-Kempen zet de komende twee weken volledig in het teken van de Prijs Ondernemen. De eerste genomineerde is nu bekend: Yitch uit Bornem. Yitch is een specialist in het automatiseren en digitaliseren van bedrijfsprocessen. Het bedrijf is door het bestuur van de Voka Lokaal-afdeling Klein-Brabant/Vaartland voorgedragen. Ze winnen de Voka Lokaal-award voor hun regio en maken meteen ook kans op de grote Prijs Ondernemen in september.

Benieuwd naar de reactie van winnaars Werner Fransen en Wim Van Soom?

Dit is een verrassing en meteen ook een fijne erkenning. De award geeft een extra boost aan onze groeiplannen. Want we willen drie keer groter worden in de komende vijf jaar. Na twee jaar corona is dit voor onze medewerkers een ferme duw in de rug

Werner Fransen en Wim Van Soom van Yitch

Tot kwart meer opdrachten

"De komende twee weken zal Voka Mechelen-Kempen in totaal negen awards uitreiken. Eén in elke Voka Lokaal-afdeling. De bestuurders van zo’n afdeling, die vaak zelf uit het bedrijfsleven komen, hebben de winnaar in hun regio gekozen. Voor Klein-Brabant/Vaartland gaat de award dus naar Yitch. De komende dagen gaan we nog mooie namen bekendmaken", zegt Tine Horsten, directeur Ondernemingsrelaties bij Voka Mechelen-Kempen.

“Onze bedrijven verdienen het echt om in de etalage te staan. Een heel deel van de bedrijven zit al meer dan 2 jaar in crisismodus. Maar ze blijven knokken. Ze blijven zich heruitvinden. Met eerst de lokale awards, en in september ook de Prijs Ondernemen, kunnen we de bedrijven extra exposure geven”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. “We weten van de voorgaande jaren dat sommige bedrijven, na het winnen van de Prijs Ondernemen, tot een kwart meer opdrachten krijgen. Als we het ondernemerschap op deze manier een boost kunnen geven, doet dat extra veel deugd.”

Zelf stemmen

De komende twee weken maakt Voka Mechelen-Kempen online de lokale winnaars bekend. Uit deze negen winnaars wordt er uiteindelijk één bedrijf gekozen dat de Prijs Ondernemen wint. Wie er uiteindelijk die begeerde Prijs Ondernemen in de wacht sleept? Dat mag jij mee bepalen: vanaf 2 mei kan je hier stemmen voor jouw favoriete onderneming

Op die manier kan iedereen het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 29 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2022 wordt.

Schrijf je in voor de uitreiking van de Prijs Ondernemen 2022