Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) op stage bij Filip Dewaele

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) op stage bij Filip Dewaele

  • 10/09/2020

Begin september kreeg Kortrijks Kamerlid Wouter Vermeersch de kans om een Voka-bedrijfsstage te volgen bij Filip Dewaele, CEO van het gelijknamige vastgoedkantorennet. Dewaele Vastgoedgroep is de grootste onafhankelijke makelaarsketen in ons land.
 

“Ik vind de Voka-bedrijfsstages een schitterend initiatief. Zelf was ik jarenlang ondernemer en had ik soms het gevoel dat politici te ver van de realiteit staan”, zegt Vermeersch. “Ik heb dan ook niet geaarzeld om deel te nemen. Zeker toen ik te horen kreeg dat ik Dewaele mocht bezoeken, een West-Vlaams groeibedrijf en belangrijke speler in het vastgoed.” 
 
Vermeersch werd ontvangen door CEO Filip Dewaele in de nieuwe kantoren op het Skyline Park langs de E403 in Izegem. Hij kreeg toelichting bij de sector en de vijf merken binnen de groep. “Ik heb een bijzonder boeiend gesprek gehad. Ik was vooral benieuwd naar de impact van de corona-crisis op het vastgoed, toch een sleutelmarkt in onze economie. Ook wou ik nagaan welke uitdagingen dit meebracht voor het bedrijf. Ik neem belangrijke inzichten mee, onder andere wat de praktijktesten tegen discriminatie betreffen, maar ook bijvoorbeeld het fiscale luik van huren en kopen. Het belasten van huurinkomsten, een maatregel die op de onderhandelingstafel lag en waar wij geen voorstander van zijn, zou tot een belangrijke ontwrichting van de huurmarkt kunnen leiden. Belangrijk is dat wij de verzuchtingen van de sector kennen en ook de verwachtingen die worden gesteld in de politiek, zodat we deze kunnen verdedigen in het parlement.”

Contactpersoon

imu - vzw - DNCM
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - obd
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - recupel