Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Wouter De Vriendt op Voka Zomerstage bij Trotec Veurne

Wouter De Vriendt op Voka Zomerstage bij Trotec Veurne

  • 10/08/2022

Op dinsdag 9 augustus werd het startschot gegeven van de Voka Zomerstages. Federaal parlementslid en fractieleider Wouter De Vriendt (Groen) draaide een dag mee op de bedrijfsvloer bij Trotec NV in Veurne. 

Wouter De Vriendt Zomerstage Trotec Veurne 2022

Samen met burgemeester van Veurne Peter Roose werd federaal parlementslid en fractieleider Wouter De Vriendt (Groen) hartelijk ontvangen bij Trotec NV.

Het familiebedrijf uit Veurne verwerkt voormalige plantaardige levensmiddelen, die om uiteenlopende redenen niet geschikt zijn voor menselijke consumptie, tot een hoogwaardige basisgrondstof voor dierenvoeder. Op die manier draagt de onderneming al sinds 1968 bij aan een circulaire economie. Basiswaarden als duurzaamheid, kwaliteit en voedselveiligheid zitten dan ook ingebakken in het DNA van het bedrijf.

CEO Sigrid Pauwelyn liet zien hoe ze bij Trotec hun steentje bijdragen om de voedselverliezen tegen 2025 te verminderen met 30% en tegen 2030 te verminderen met 50% per jaar. Om dat te kunnen realiseren, is voortdurend innoveren in het ontpakkings- & droogproces noodzakelijk. Operations manager Krist Forrez voegde daaraan toe dat dat een belangrijke reden is waarom Trotec koploper in de sector is.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag