Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Wouter De Vriendt op Voka Zomerstage bij Proviron

Wouter De Vriendt op Voka Zomerstage bij Proviron

  • 19/08/2019

Proviron is een chemiebedrijf in de Oostendse regio, met een roemrijke geschiedenis. Hoewel het niet te vergelijken is met de chemiereuzen in Antwerpen is het bedrijf een zeer belangrijke nichespeler. Het is een voortrekker in o.a. onderzoek en productie van antivriessystemen voor vliegtuigvleugels en landingsbanen, of autobanden met lagere weerstand en dus minder energieverbruik. In het onderzoek naar algen als alternatieve energiebron is het bedrijf wereldwijd koploper.

De chemiesector kampt soms met een negatief imago, maar uit bovenstaande voorbeelden mag duidelijk zijn dat chemische toepassingen kunnen leiden tot duurzame producten.

Opvallend is een gloednieuwe installatie voor zonne-energie op de bedrijfssite.

Qua human resources heb ik genoteerd dat Proviron naarstig op zoek is naar technisch geschoolde profielen. Er is een sterke interesse in duaal leren, maar in Vlaanderen is dit helaas nog te beperkt uitgebouwd.

Na een uitgebreide toelichting kreeg ik een rondleiding op het terrein, waarbij ik ook het gemotiveerde personeel van het bedrijf kon ontmoeten. Wim Michiels, CEO van Proviron, was al die tijd mijn deskundige begeleider en gids.
Dank aan de ploeg van Proviron en steeds bereid tot verder overleg.

Wouter De Vriendt - Federaal Volksvertegenwoordiger (Groen)