Skip to main content
  • Nieuws
  • Word Europees Parlementslid voor één dag en discussieer mee over de toekomst van Europa

Word Europees Parlementslid voor één dag en discussieer mee over de toekomst van Europa

  • 05/09/2018

Op woensdag 10 oktober gaat de vijfde editie van het European Parliament of Enterprises door in Brussel. Eurochambres wil zo de democratische kloof tussen de politiek en de ondernemerswereld dichten. In totaal zullen 751 ondernemers plaatsnemen in het Europese halfrond om te discussiëren over thema’s die hen als bedrijfsleiders rechtstreeks aanbelangen. En u kunt daar ook nog aan deelnemen.

De ondernemers komen uit de 28 EU-lidstaten, maar ook uit 18 niet-EU-landen. Na de parlementaire discussies wordt er ook gestemd over de verschillende resoluties. Er werden drie onderwerpen vastgelegd die belangrijk zijn voor ondernemers:EU

  1. Skills: de kloof tussen arbeidsmarkt en onderwijs;
  2. Handel: vrijhandelsverdragen en handelsbelemmeringen;
  3. De toekomst van Europa: verdere integratie van de eenheidsmarkt, globale competitiviteit van Europa, uitbreiding.

Vanuit Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen kunnen we 2 à 3 West-Vlaamse ondernemers afvaardigen. Deelname kosten worden gedekt door Voka West-Vlaanderen. Omdat we een succes willen maken van dit event en onze standpunten zo goed mogelijk willen verdedigen en gestemd krijgen, nemen we de verschillende topics op voorhand door met onze West-Vlaamse delegatie.

Wilt u samen met ondernemers van over heel Europa en daarbuiten discussiëren over de toekomst van het Europees beleid ten dienste van onze ondernemers en samenleving? Stel u dan kandidaat voor vrijdag 14 september via een korte motivatie aan daphne.renier@voka.be.

Yves Jonckers, CEO van Sidec deed vorig jaar mee aan het European Parliament of Enterprises en schreef daarover het volgende:

“Ik wil jullie bedanken om aan mij te denken om de Kempische bedrijven te vertegenwoordigen bij de European Chambers in het Europese parlement! Het was een unieke kans om het halfrond van dichtbij te zien maar ook een leerrijke ervaring. We mogen dan wel denken dat Europa een log apparaat is, op sommige vlakken kunnen de lidstaten zeker nog van Europa leren, bijv. voordat er een nieuwe wet wordt gestemd, wordt er gekeken wat de impact is op oudere wetten en vooral of er andere geschrapt kunnen worden. Bovendien heb ik er nog een mooi zakelijk contact aan overgehouden! Het had echter nog een grotere impact kunnen hebben voor de Kempen moesten we de verschillende topics lokaal besproken hebben zodat ik iets beter en met meer zekerheid de stem van de regio kon vertolken.”

Contactpersoon

Daphne Renier

Kennis & advies/Internationaal ondernemen

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag