Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • WK wielrennen: Voka Vlaams-Brabant officiële partner van WK-dorp Huldenberg

WK wielrennen: Voka Vlaams-Brabant officiële partner van WK-dorp Huldenberg

  • 15/06/2021

Met finish in Leuven en meerdere passages door de Druivenstreek speelt Vlaams-Brabant een centrale rol in het komende wereldkampioenschap wielrennen. Om deze unieke gebeurtenis passend te beleven, zet Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant als partner haar schouders onder de organisatie van het officiële WK-dorp Huldenberg. “Onze ondernemers zijn voor ons elk op hun domein wereldkampioenen”, zegt Peter Van Biesbroeck, directeur van Voka Vlaams-Brabant. “Dit event is dan ook dé geknipte plaats om hen samen te brengen.” Op het programma staan een WK Roadshow, begeleide toertocht op de pittige Flandrien-lus van het WK-parcours en een WK deluxe arrangement.

Een volksfeest zal het worden, het komende wereldkampioenschap wielrennen in september. Naar analogie met de Ronde-dorpen in de Ronde van Vlaanderen, wordt Huldenberg een officieel WK-dorp. Niet alleen op sportief vlak zal deze Druivenstreek-gemeente het verschil maken – de gevreesde Smeysberg is een scherprechter in het parcours – maar ook voor het publiek belooft Huldenberg dé place to be te zijn.

Een feest voor en door lokale ondernemers, dat wordt het WK-dorp Huldenberg en dus zet Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant er als partner mee haar schouders onder. “Een wielerwedstrijd is altijd spektakel, maar de lokale ondernemers maken er een heuse beleving van. Als werkgeversorganisatie steunen we dit graag en willen we onze leden samenbrengen in deze unieke context”, zegt Peter Van Biesbroeck. “Dat het om fietsen gaat, past bovendien perfect in ons streven naar een duurzame en gezonde transitie van onze economie.”

Met de steun van Voka bokste WK-dorp Huldenberg een knap programma in elkaar, van Vlaamse kermis, braderie met wereldkeuken, optredens, kinderdorp tot fandorp met grote schermen. Op 26 september, tijdens het WK voor elite mannen legt Voka Vlaams-Brabant haar leden in de watten met een luxe vip-arrangement: gedurende de hele dag kunnen deelnemers genieten van de WK-sfeer in een nostalgische spiegeltent en volgen ze de verschillende passages van de renners op de eerste rij in het centrum van Huldenberg of op de beruchte Smeysberg.

Maar ook voordien leeft het kampioenschap al. Zo verzamelen Voka-leden uit de Druivenstreek op 21 augustus tijdens de WK-Roadshow, een initiatief van de WK-organisatie. Op 22 september verzamelt de Voka Fietst!-community voor een unieke toertocht op het WK-parcours, onder begeleiding van wegkapiteins en volgwagens.

“Met dit event brengen we ondernemers na lange tijd terug samen in een bijzondere context. Het biedt de gelegenheid om nieuwe contacten te leggen, je te laten inspireren en prikkelen. Voor onze ondernemers wordt het WK wielrennen ongetwijfeld een unieke belevenis”, besluit Van Biesbroeck. “Een overwinning van een landgenoot zou de kers de taart zijn.” Duimen dus, voor Wout Van Aert, Jasper Stuyven, Remco Evenepoel en companie!

Over Voka Fietst!

Gezonde ondernemers zijn betere ondernemers. En dus helpt Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant een handje. In de 'Voka Fietst!-community koppel je immers het nuttige aan het aangename door tijdens het fietsen te netwerken met gelijkgezinden. Een beproeft recept dat sinds dit jaar ook in Vlaams-Brabant te degusteren is! 

Praktisch

Als deelnemer rijd je tussen juni en oktober 10 ritten op woensdag, telkens van 18u00 tot 21u00. We vormen minstens 2 groepen, op basis van de gemiddelde snelheid (25 km/u en 27 km/u). Daarna volgt steeds een afsluitend netwerkmoment met hapje en drankje. Deze community is enkel voor Voka-leden en richt zich tot managers, bedrijfsleiders en C-level. 

Meer info? Check deze pagina of contacteer pascal.caroyer@voka.be
 

Proximus

Artikel uit publicatie