Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • WK Wielrennen landt nu al in Huldenberg met groots event voor ondernemers

WK Wielrennen landt nu al in Huldenberg met groots event voor ondernemers

  • 03/08/2021

Eind september ontvangt Vlaanderen de 100ste editie van het wereldkampioenschap wielrennen. Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant zet zijn schouders mee onder de organisatie van het WK-dorp Huldenberg. Een groots belevings- en netwerkevent voor ondernemers brengt de WK-sfeer al tot leven op zaterdag 21 augustus, een maand voor de start van het WK. Fietsen met Sven Nys, wandelen door de Druivenstreek, genieten van streekproducten of luisteren naar een inspirerende lezing. Het programma is goedgevuld. Ook de officiële Flanders 2021 Roadshow tekent present met tal van originele activiteiten en wielerbeleving. 

Om het WK wielrennen in eigen streek tot leven te brengen, werd Huldenberg uitgeroepen tot officieel WK-dorp. Huldenberg Fandorp WK2021 vzw zette samen met het gemeentebestuur Huldenberg alles op alles om een bijzonder belevings- en netwerkevent voor ondernemers op poten te zetten. Een samenwerking met Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant lag dan ook voor de hand.

“Een wielerwedstrijd is altijd spektakel, maar de lokale ondernemers maken er een heuse beleving van. Als werkgeversorganisatie steunen we dit initiatief graag en willen we onze leden samenbrengen in deze unieke context”, aldus Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant. “Deze samenwerking past bovendien perfect in ons streven naar een duurzame en gezonde transitie van onze economie, een thema waar Voka Vlaams-Brabant sterk op inzet”.

Rijk gevuld programma

Het event op 21 augustus, een initiatief van Huldenberg Fandorp WK2021 vzw, biedt ondernemers uit de regio de unieke kans om de WK-sfeer al een eerste keer op te snuiven. 

Het programma van die dag omvat onder andere de Flanders 2021 Roadshow, die doorlopend plaatsvindt op het gemeenteplein in Huldenberg. Daar kunnen geïnteresseerden in de KOERSbus van 'KOERS. Museum van de Wielersport' terugblikken op 100 jaar WK, het WK-parcours virtueel verkennen in de Flanders 2021 Belevingstrailer, of plaatsnemen in een windtunnel photobooth. Ook voor de allerkleinsten staan er heel wat wieleractiviteiten op het programma.

’s Namiddags krijgen sportievelingen de kans het WK-parcours te verkennen onder begeleiding van Sven Nys, tweevoudig wereldkampioen veldrijden en ambassadeur van het WK-dorp Huldenberg. Daarnaast staat er ook een degustatieparcours met streekproducten en een bustour langs een aantal trekpleisters in de Druivenstreek op het programma. 

Tot slot kunnen ondernemers zich ‘s avonds laten inspireren tijdens een netwerkmoment met gastsprekers Sven Nys, Jan De Schepper en Paul Van Den Bosch, inclusief receptie.

Praktische informatie

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich inschrijven voor het volledige programma of een bepaald onderdeel. Wie voor ‘the whole package’ kiest, geniet een voordelige prijs. Voka-leden krijgen daar nog een extra korting bovenop. Meer informatie en een inschrijvingslink is hier terug te vinden. 

Proximus