Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Wit-Gele Kruis ontvangt subsidie voor ‘elektrische fietsen’-project

Wit-Gele Kruis ontvangt subsidie voor ‘elektrische fietsen’-project

  • 27/03/2024

Deze rubriek is voorbehouden voor nieuws van onze leden. Want die zitten niet stil. Iedere dag verwezenlijken ze nieuwe dromen en gaan ze nieuwe uitdagingen aan. Wij zetten al die bedrijvigheid met veel plezier in de bloemetjes!

Het Wit-Gele Kruis Limburg ontvangt van de Koning Boudewijnstichting een subsidiëring van € 98.000 dankzij het fonds ‘Impact Together’ van BNP Paribas voor de realisatie van het project ‘Per fiets naar de patiënt: een duurzame mobiliteitsoplossing voor thuiszorgmedewerkers’. 
Sinds juni 2023 gaan verschillende collega’s in de Hasseltse binnenstad op ronde met een elektrische fiets. Zo vermijden ze files en parkeerproblemen in de binnenstad. Ze zijn sneller bij de patiënten en het is goed voor de gezondheid én het milieu. De fietsen worden geleaset, de verpleegkundigen mogen er zowel voor het werk als privé mee de baan op. Ze moeten niet kiezen tussen de fiets of de wagen maar houden ook allemaal hun dienstwagen.
“Met deze subsidie bouwen we verder op het succesvolle fietsproject in Hasselt. In de eerste plaats gaan we de mogelijkheden verkennen, zoals welke stadscentra geschikt zijn, met welke partners we kunnen samenwerken en hoe we fietsleasing kunnen optimaliseren”, zegt algemeen directeur Nadja Vananroye.

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie