Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Wit-Gele Kruis: kleinere teams, grotere afdelingen

Wit-Gele Kruis: kleinere teams, grotere afdelingen

  • 01/02/2023

Wit-Gele Kruis Limburg werkt futureproof en stemt de komende jaren zijn wijkteams, afdelingen en regio’s nog meer af op de noden van de patiënten, zorgpartners en medewerkers.

Nadja Vananroye

 

Wit-Gele Kruis Limburg werkt futureproof en stemt de komende jaren zijn wijkteams, afdelingen en regio’s nog meer af op de noden van de patiënten, zorgpartners en medewerkers. Er heerst een personeelsschaarste, zorgvragen worden complexer, de bevolking vergrijst en patiënten én mantelzorgers hebben hogere verwachtingen. Meer maatwerk is nodig en daarvoor is samenwerking met andere zorgpartners steeds belangrijker. “Het antwoord is een transitie binnen de organisatie waarbij we werken met kleinere wijkteams geënt op de lokale zorgregio’s”, zegt algemeen directeur Nadja Vananroye. “Zorgverleners zijn zo meer herkenbaar voor patiënten en mantelzorgers, alsook voor lokale zorgpartners. Tegelijk streven we naar een schaalvergroting voor de afdelingen. Grotere afdelingen geven meer stabiliteit, bijvoorbeeld voor het opvangen van personeelstekorten.” Voor 2023 betekent dit concreet dat de afdelingen Bilzen en Hoeselt samengaan, net als de afdelingen Gingelom en Sint-Truiden op één centrale locatie.

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie