Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Wintercircus: nieuw techtalent in de tent

Wintercircus: nieuw techtalent in de tent

  • 15/05/2024

120 kandidaturen van start-ups rolden de afgelopen weken binnen om een felbegeerd plekje in het Wintercircus te bemachtigen. Een strenge selectieprocedure met vooropgestelde criteria, waaronder groeipotentieel en vooruitstrevendheid, leidde tot een shortlist. Onder meer Nuclivision, Tally en Powernaut mogen zich gelukkig prijzen en vertellen als ware software- en technologiejongleurs hoe het Wintercircus een belangrijke pitstop is in hun groeipad.
 

 

Tekst Laurens Fagard & Jan Van Gyseghem

Naast technologie en software hebben de drie start-ups alvast nog iets gemeen: een huizenhoog enthousiasme om het Wintercircus mee op de kaart te zetten. “Los van het feit dat de locatie iconisch is en zelfs iets mysterieus heeft, is het idee bijzonder interessant”, vertelt Maarten van Nuclivision. “We zien het als een investering om ons boeltje naar hier te verhuizen omdat we toegang krijgen tot een vrij groot netwerk met grote namen die erachter zitten. Gent is nu al de techstad bij uitstek en als je een grote groep start-ups kan verzamelen op één plek, krijg je ongetwijfeld magie.”

“Je voelt inderdaad dat het ecosysteem van start-ups in Gent op ontploffen staat”, bevestigt Marie van Tally. “Voor Filip en ik was het nu nog niet altijd even duidelijk hoe we best die community leren kennen. Er zijn af en toe wel meet-ups her en der, maar nog op geen voor de hand liggende manier. Voor ons komt het Wintercircus dus als een geschenk uit de hemel. Dagelijks zullen we wellicht oprichters tegen het lijf lopen die voor gelijkaardige uitdagingen staan en die je even als klankbord kan gebruiken. Hoewel we als team van twee misschien de vreemde eend in de bijt zijn, maakt dat het net interessant. Een gevarieerde mix van sectoren en samenstellingen.”

Vooral onder de indruk van het netwerk achter het Wintercircus”

“Je mag de kracht van een community niet onderschatten”, vult Maarten aan. “Leren van andere start-ups tegen welke muren zij botsen om ze dan nadien zelf te ontwijken, is heel waardevol. In ons geval riskeer je met de medische certificatie van onze software verloren te lopen in een juridisch doolhof. Door een babbeltje te slaan met een bedrijf naast jou, raak je misschien al een heel eind verder.”

Florentijn van Powernaut bevestigt:  “De locatie, sfeer en omgeving zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van een start-up. Het Wintercircus, in het centrum van één van de meest vooruitstrevende steden op vlak van innovatie en technologie, is een schot in de roos. Florentijn gelooft heel sterk in het team achter het Wintercircus: “Het zijn zonder onderscheid heel inspirerende mensen. Voor ons voldoende redenen om te kandideren voor een stek.

OV - Festival van Vlaanderen
Gent Jazz 2024

Artikel uit publicatie