Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Wind aan de Stroom bouwt twee grote windturbines op DEME-site

Wind aan de Stroom bouwt twee grote windturbines op DEME-site

  • 01/09/2020

Op de site van DEME in Zwijndrecht zal Wind aan de Stroom tegen maart 2021 twee nieuwe windturbines bouwen en opleveren. Die maken deel uit van een pakket van 8 windturbines die in de periode 2021-2022 operationeel moeten worden op de linkerscheldeoever van de haven.

Vandaag heeft Wind aan de Stroom daar al 21 windturbines operationeel. De twee windturbines die bij DEME worden gebouwd, zijn meteen de eerste grootschalige windturbines op het grondgebied van Zwijndrecht. Het zijn Enercon E-115 turbines met een rotordiameter van bijna 116 meter en een ashoogte van 92 meter.

‘Hierdoor komt het hoogste punt van de wiek op maximaal 150 meter, een beperking die opgelegd wordt door de luchthavenautoriteiten ten gevolge van de nabijheid van de luchthaven van Antwerpen. De turbines hebben een geïnstalleerd vermogen van 3,5 MW per windturbine. Samen zorgen ze voor een jaarlijkse productie van 15.000 MWh, goed voor het equivalent van het verbruik van 4.285 gezinnen’, aldus Giovanni Vercammen, directeur Wind aan de Stroom.
‘Het plaatsen van die windturbines past volledig in het ambitieuze klimaatplan van DEME om volledig klimaatneutraal te worden en de CO2-uitstoot terug te dringen, en zo bij te dragen aan de noodzakelijke energietransitie en de Europese doelstellingen om de elektriciteitsproductie uit duurzame bronnen te halen’, stipt Filip Vandeputte van DEME aan.

Meer info: www.deme-group.com

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Proximus
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - headoffice
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - salesforce
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - recupel