Skip to main content

Win je pitch in een andere taal

  • 27/01/2017

Pitchwedstrijd Voka West-Vlaanderen en BLCCNa het succes van de eerste editie in 2016 slaan team jong ondernemen van Voka West-Vlaanderen en de taalexperten van BLCC opnieuw de handen in elkaar voor een pitchwedstrijd voor jonge ondernemers.

Van idee tot onderneming. Zover ben je als jonge ondernemer al geraakt. Maar wat dan? Om je producten en diensten succesvol aan de man te brengen is een goede pitch cruciaal. Maar hoe breng je jouw verhaal? En hoe ‘vertaal’ je jouw pitch naar een andere taal? 

 

Voka West-Vlaanderen en BLCC slaan opnieuw de handen in elkaar voor een pitchwedstrijd voor jonge ondernemers. De 5 finalisten mogen aan de slag met een taaltrainer om hun Nederlandstalige pitch te optimaliseren. De winnaar van de pitchwedstrijd wint een gratis coachingsessie van 3 uur met een professionele taaltrainer die zijn/haar pitch in een taal naar keuze professionaliseert.

 

Jonge ondernemers die wensen deel te nemen aan de pitchwedstrijd kunnen dat doen door het online inschrijvingsformulier in te vullen. Uit alle inzendingen kiest de jury 5 finalisten. Deze finalisten zullen uitgenodigd worden om een pitchfilmpje op te nemen. Het pitchfilmpje wordt gebruikt om in de week vóór de finaledag zoveel mogelijk stemmen (via vind-ik-leuks) te verzamelen bij het brede publiek. Die stemmen zullen verrekend worden in het eindtotaal.

 

Op donderdagvoormiddag 23 maart vindt de finale plaats, na een krachtige, professionele coachingsessie, brengen de finalisten hun pitch voor de jury. De winnaar wordt achteraf meteen bekendgemaakt. Ook de pers zal op de finaledag uitgenodigd worden.

 

→ Neem deel via het online inschrijvingsformulier. 

 


 

Praktisch

 

Timing

  • 3 maart (23u59): indienen online inschrijvingsformulier (hier)
  • 13 maart: opname pitchfilmpje 5 finalisten
  • 15 maart - 22 maart (16u): online stemming
  • 23 maart: finaledag

 

Locatie

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk 

 

Doelgroep

Deze pitchwedstrijd richt zich expliciet op jonge ondernemers met internationale ambities. Enkel wie minstens 18 jaar is en max. 40 jaar wordt in 2017 kan deelnemen.

 

Jury

De 5-koppige jury is samengesteld uit ondernemers, experten én de winnaar van de pitchwedstrijd van vorig jaar.

 

Prijs

De wedstrijd deelt 1 hoofdprijs uit, met name een gratis coachingsessie van 3 uren door een taaltrainer die helpt bij het professionaliseren van de pitch in een andere taal. Daarnaast kan er ook een juryprijs toegekend worden, met name een korting van 30% op een gelijkaardige coachingsessie.

 

Wedstrijdreglement

Bekijk hier het wedstrijdreglement. Je vindt er ook bijkomende informatie over de criteria die gehanteerd worden, het programma van de finaledag, de puntentelling, de inschrijvingsvoorwaarden,…

 


 

Gerelateerde artikels

 

-Het Laatste Nieuws: Benoit Strypsteen wint pitchwedstrijd van Voka - lees meer

-De Vlaamse Ondernemer: Peepl wint pitch-wedstrijd Voka West-Vlaanderen en BLCC - lees meer

-Ondernemers: Gespot: Winnaar pitchwedstrijd 2016 - lees meer

-Voka West-Vlaanderen: Peepl wint pitchwedstrijd van Voka en BLCC - lees meer

-Voka West-Vlaanderen: 5 tips voor een pitch met pit - lees meer

 

Meer info of vragen? Contacteer team jong ondernemen:

Astrid De Clerck, projectverantwoordelijke jong ondernemen, 056 23 50 55

Evy De Bruyker, projectverantwoordelijke jong ondernemen, 056 26 13 87