Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Willem-Frederik Schiltz (Open VLD) duikt het laboratorium in bij ExxonMobil

Willem-Frederik Schiltz (Open VLD) duikt het laboratorium in bij ExxonMobil

  • 23/09/2021

Op 16 september was Willem-Frederik Schiltz, fractieleider van Open VLD in het Vlaams Parlement te gast bij het Europese Technologiecentrum (ETC) van ExxonMobil in Machelen voor een Voka Zomerstage.

Luc Martens, die vanaf 1 oktober 2021 de nieuwe manager wordt van het ETC, gaf toelichting bij de activiteiten van ExxonMobil, met een focus op de plasticindustrie en de onderzoeken die binnen het ETC uitgevoerd worden.

Met de labjas, veiligheidsschoenen en veiligheidsbril aan, kregen we een rondleiding in de verschillende labo’s, waarbij medewerkers de sterkte van het product (plasticfolie) testen, de chemische samenstelling onderzoeken en verschillende mechanische proeven uitvoeren om een veilig product te kunnen garanderen aan hun klanten. Afhankelijk van de bestemming die de plastic zal krijgen zijn andere samenstellingen en afwerkingen noodzakelijk. Alles wordt op kleine en middelgrote schaal onderzocht, om zo de verdere productie en recyclage te kunnen optimaliseren.

Willem-Frederik Schiltz gaf aan onder de indruk te zijn van werking in het ETC en de sterke focus op duurzaamheid binnen ExxonMobil.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - headoffice
AW_Digitalisering
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - recupel
Proximus
AW_Welt_6stappenplan
Advertentie VanRoey- nov