Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • "Wij omarmen diversiteit en inclusie en zetten zo 15.000 talenten dagelijks aan het werk"

"Wij omarmen diversiteit en inclusie en zetten zo 15.000 talenten dagelijks aan het werk"

  • 20/09/2023

foto

TRIXXO, de Limburgse dienstencheque- en uitzendspecialist, zet dagelijks 15.000 talenten aan het werk. Het TRIXXO-team telt maar liefst 155 verschillende nationaliteiten en meer dan de helft daarvan is niet- of laaggeschoold. Die cijfers maakten ze bekend naar aanleiding van de campagne 'Goede Zaken' van Voka - KvK Limburg. TRIXXO bewijst hiermee wederom een pionier te zijn op het gebied van gelijke kansen.

Met 15.000 medewerkers behoort TRIXXO tot de top 10 van de grootste werkgevers in België. “Onze huishoudhulpen, uitzendkrachten en bedienden vormen de belangrijkste schakel in het succes van onze organisatie. Zij dragen dagelijks bij aan onze groei”, vertelt CEO Luc Jeurissen.

TRIXXO streeft actief naar een inclusieve werkomgeving die plaats biedt aan diverse perspectieven en doorgroeikansen voor iedereen stimuleert. “Diversiteit is een waardevolle troef, ook onder onze bedienden, aangezien het onze dienstverlening - o.a. op het vlak van communicatie - bevordert. Met een intern diversiteits- en inclusieplan richten we ons bovendien op een alomvattende benadering van dit onderwerp, waarbij alle lagen van de organisatie worden betrokken.”

Motivatie en inzet

“Stuk voor stuk werven we onze talenten aan op basis van hun interesses, vaardigheden en motivatie. We gaan inclusief te werk, staan open voor sollicitanten met diverse achtergronden en zorgen ervoor dat het wervingsproces eerlijk en transparant verloopt. Iedereen krijgt gelijke kansen bij TRIXXO, ongeacht afkomst, geslacht, leeftijd of eventuele beperking”, aldus Jennifer De Keersmaecker, directeur van TRIXXO Jobs, de uitzendtak van de groep.

Motivatie en inzet vormen de sleutel tot succes bij TRIXXO Dienstencheques, waar 10.000 huishoudhulpen werkzaam zijn. Stéphanie Dupont, operationeel directeur van TRIXXO Dienstencheques Vlaanderen, vertelt: "In onze zoektocht naar huishoudhulpen is ervaring een pluspunt, maar zolang de juiste motivatie aanwezig is, is werkelijk iedereen welkom in ons team. Onze medewerkers krijgen ook de nodige begeleiding en opleidingen, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken.”

Verder dan het cv

Als dienstencheque- en uitzendspecialist is TRIXXO zich bewust van de uitdagingen waarmee niet alleen minderheidsgroepen, maar ook langdurig werklozen worden geconfronteerd in hun zoektocht naar werk. De organisatie met hoofdzetel in Hoeselt zet zich in om ook deze profielen een kans op de arbeidsmarkt te bieden.

“Bij TRIXXO geloven we dat elk individu een waardevolle bijdrage aan de maatschappij kan leveren. Als TRIXXO Group stellen we niet alleen 155 verschillende nationaliteiten tewerk, maar kijken we in het algemeen verder dan iemands cv. We zijn er dan ook trots op dat we dagelijks maar liefst 15.000 talenten de mogelijkheid geven om te werken zonder dat we hun interesses en vaardigheden uit het oog verliezen”, besluit Luc Jeurissen.

Da's Goede Zaken doen!