Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Standpunt: Philippe De Veyt - voorzitter Voka West-Vlaanderen

Standpunt: Philippe De Veyt - voorzitter Voka West-Vlaanderen

  • 14/01/2022

Bij de start van het nieuwe jaar, wens ik jou het allerbeste toe. Samen met de regiovoorzitters en het team van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen zijn we er klaar voor. Voor jou en jouw medewerkers. 

Het voorbije jaar was opnieuw uitdagend. Ook in 2021 dreef corona jou en jouw medewerkers tot het uiterste, in alle mogelijke betekenissen van het woord. Uiterst creatief, uiterst veerkrachtig, uiterst geduldig vooral ook. Maar je hield het hart open, het hoofd helder, de blik scherp en de pijlen gericht op de toekomst.

En net dat kenmerkt ons, ondernemers. De drang om te vechten voor wat werd opgebouwd. De drang om te blijven groeien. De drang om te blijven investeren, ook wanneer de vooruitzichten somber zijn. Als geen ander beseffen ondernemers dat stilstaan achteruitgaan is. Die bijna continue veranderdrang maakt ons ondernemers. Wij zijn de échte architecten van onze welvaart en ons welzijn.

Philippe De Veyt

Ik wens diezelfde veranderdrang in 2022 ook toe aan onze beleidsmakers. Het crisismanagement van de voorbije 22 maanden moet plaatsmaken voor structurele hervormingen. Hervormingen die krachtige hefbomen zijn en ons land weer aan de kop van het Europees peloton brengen. De opdracht is duidelijk en lang gekend.

Vandaag missen we de noodzakelijke daadkracht om werk te maken van échte hervormingen. Hervormingen inzake arbeidsmarkt, energievoorziening, sociale zekerheid, pensioenen en onze overheidsfinanciën. En natuurlijk een ambitieus klimaatbeleid in het belang van onze toekomstige generaties. Wat vandaag op tafel ligt is ruim onvoldoende. En er ligt al zo weinig op tafel. Wacht niet op een draagvlak, beste politici, creëer het.

We leven in uitdagende, boeiende tijden, maar er komt wel veel tegelijk op het bord van mensen die al murw zijn door de aanslepende pandemie. Ook daar: laat ons wat minder, maar vooral beter over corona berichten. Minder paniek en geruzie. Meer perspectief voor de lange termijn. Een coherent beleid. En dat dus niet alleen voor corona. 

Een coherent beleid. Een strak plan. Vertrouwen. Hoe onzekerder de tijden, hoe meer we dat nodig hebben. Voor West-Vlaanderen, voor Vlaanderen, voor België in de wereld!

Beste ondernemers, blijf avontuurlijk in alles wat je onderneemt. Blijf connecteren. Blijf creatief en vooral: blijf ondernemen. Als Voka West-Vlaanderen houden we vastberaden de vinger aan de pols. Onze beleidsmakers moedigen we aan om boven zichzelf uit te stijgen. De status quo in stand houden is geen optie. Nooit.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie