Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Vierde jaargang Voka Vélo gestart

  • 19/04/2024

Na een lange en natte winter is Voka Vélo helemaal terug van weggeweest. In de ‘Heilige Vlaamse Wielerweek’ was de Sint- Jozefkerk van 3ARCHITECTEN de geknipte locatie voor de Grand Départ van het vierde seizoen.

Vierde jaargang Voka Vélo gestart

Na een welkomstwoord van gastvrouw Barbara Ostyn en de officiële voorstelling van onze splinternieuwe partner Titeca Pro Accountants & Experts door Fabian Missinne lieten we 3 jonge ondernemers hun fietsgerelateerde product of dienst pitchen. 

Marie Geusens heeft met Fuganti een fantastische fietskledijlijn voor vrouwen ontwikkeld, Robin Haeghebaert begeleidt sporters met personal coaching en benadrukte het belang van een goede bikefit terwijl Michiel Van Hooreweder als Mobility Coach meer werknemers met de fiets naar het werk wil krijgen. 

Allemaal perfecte opwarmers voor onze keynotespreker Kristof De kegel, bewegingswetenschapper en Head of Performance bij Alpecin-Deceuninck Cycling Team en dus het wetenschappelijke brein achter de topprestaties van Matthieu Van der Poel en Jasper Philipsen. Kristof gaf de 80-koppige groep ontzettend bevlogen een inzicht achter de schermen van het peloton én reikte onze Voka Vélo’ers enkele toptips aan over hoe ze zelf met hun beperkte tijd toch een goed trainingsschema kunnen opmaken. En dat strikte voedingsschema waar Kristof het over had? Dat was voor een volgende keer want de lekkere bites & drinks waren al op voorhand besteld... 

Op 10 april werd dan het échte startschot gegeven met een rit die startte en finishte bij Marlex in Brugge. De eerste 2 koersuren van het seizoen zijn achter de kiezen, een ideale voorbereiding voor de groep Voka Vélo’ers die eind april naar het Catalaanse Girona trekt voor een heuvelachtige fietsstage. Voka Vélo is vertrokken voor een hopelijk voorspoedige vierde jaargang!

Vierde jaargang Voka Vélo gestart
Vierde jaargang Voka Vélo gestart

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie