Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ondernemers 8 - nieuws over Lybover, UPLIFT INTERNATIONAL en Lunoo

Ondernemers 8 - nieuws over Lybover, UPLIFT INTERNATIONAL en Lunoo

  • 19/04/2024

Lybover en Lindemann realiseren baanbrekend recyclingproject 

Staal- en technologieconcern Salzgitter AG investeert bijna 30 miljoen euro in een nieuwe shredderinstallatie voor schroot. Daarmee wil het de aanvoer van hoogwaardig schroot voor de CO₂-arme staalproductie verbeteren. Lybover zal meewerken aan het project, samen met de Duitse fabrikant van machines en installaties Lindemann Germany GmbH. Beide bedrijven bundelen de krachten om de 189 meter lange en 66 meter brede faciliteit voor Deutsche Erz- und Metall- Union GmbH (DEUMU) te ontwerpen en te bouwen. 

“In dit project combineren we niet alleen onze ervaring op vlak van ontstoffing en scheidingstechnieken in de schrootindustrie”, zegt CEO Hans Boels van Lybover. “Het is ook een toonbeeld van onze open-box-aanpak waarbij we na een grondige procesanalyse samen met DEUMU en Lindemann de juiste technologie en machines selecteren om zo de hoogste schrootrecyclagevereisten en emissienormen te halen. Op vlak van ontstoffing zal de installatie dankzij de technologie van onze partner Keller Lufttechnik GmbH beantwoorden aan de hoogste emissienormen.”

Lybover

UPLIFT INTERNATIONAL en Luchthaven Oostende-Brugge bundelen krachten 

De Belgische luchtvaartbrandstofbevoorrader UPLIFT INTERNATIONAL heeft alle brandstofactiviteiten op Luchthaven Oostende-Brugge overgenomen. “Met de overname van TNA Services door UPLIFT verwelkomen we een team van luchtvaartbrandstofexperts dat zich mee inzet om de CO₂-uitstoot van onze luchthaven te verminderen”, zegt CEO Eric Dumas.


Lunoo wordt Lunoo lighting solutions 

De West-Vlaamse specialist in verlichting voor de retailsector Lunoo wordt overgenomen door de Franse holding Lighting Developpement. Voortaan gaat het bedrijf verder onder de naam Lunoo lighting solutions. Het West-Vlaamse bedrijf zal verder groeien als aanbieder van verlichtingsoplossingen, voornamelijk binnen de retailsector. Door de synergieën binnen de groep zullen daarnaast ook nieuwe potentiële klanten en sectoren een beroep kunnen doen op Lunoo.


7/10

7 op de 10 West-Vlaamse ondernemingen verwachten na de komende verkiezingen een impact op hun onderneming. Bedrijfsleiders zijn bezorgd dat lang aanslepende regeringsvormingen slecht zullen zijn voor de economie. Voor hun eigen bedrijf vrezen ze nog hogere lasten en complexere regelgeving. De politiek heeft onvoldoende oog voor de belangen van ondernemers. Dat blijkt uit de Weetstraatbevraging die Voka heeft afgenomen bij 400 West-Vlaamse ondernemingen. Voka gaat in gesprek met de premier en met alle partijvoorzitters over de resultaten van de enquête.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie