Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Monte Marcella is initiatief van Chris Mullie

Monte Marcella is initiatief van Chris Mullie

  • 19/04/2024

Uniek hoogteresort voor topsporters geopend

In Ledegem is het unieke hoogteresort Monte Marcella geopend. In verschillende ruimtes kunnen de omstandigheden aangepast worden volgens verschillende hoogtes. De ideale ‘hoogtestage’ dus, maar dan op een boogscheut van het parcours van zowat alle Vlaamse voorjaarsklassiekers. Initiatiefnemer is Chris Mullie, zaakvoerder van verpakkingsbedrijf Barias.

Monte Marcella is initiatief van Chris Mullie Frederik Van Lierde en Chris Mullie

”Als voorbereiding op hun hoofddoelen trekken sporters als Wout van Aert, Lotte Kopecky en Remco Evenepoel jaarlijks enkele keren op hoogtestage”, vertelt Frederik Van Lierde, ex-wereldkampioen Ironman, Sportman van het Jaar 2013 en ambassadeur van Monte Marcella. “Dat doen ze omdat de lucht op grote hoogte minder zuurstof bevat. Het lichaam reageert daarop door meer rode bloedcellen aan te maken, wat de capaciteit om zuurstof te transporteren verhoogt. Het ultieme resultaat is een verbetering van de conditie, het uithoudingsvermogen en dus de prestaties.” 

Wielrenners en andere topsporters die op zoek zijn naar die paar procentjes extra hoeven niet langer af te reizen naar verafgelegen berggebieden. Voortaan kunnen ze terecht in Ledegem, dat met Monte Marcella nu een uniek hoogteresort voor wielrenners te bieden heeft. “Dankzij de nieuwste technologie toveren we onze 16 kamers met in totaal 42 bedden om tot hoogtekamers. We bootsen dezelfde effecten van een hoogtestage na”, zegt initiatiefnemer Chris Mullie, zaakvoerder van verpakkingsbedrijf Barias. 

Teamspirit 

Monte Marcella gaat verder dan de meeste bestaande verblijfplaatsen met hoogtekamers. “Wij bieden de hoogteprikkels ook aan in heel wat gemeenschappelijke ruimtes, zoals de food lounge, fitness- en gymruimte, living, wellness en cinemazaal. Want hoe meer uren per dag je in de ijlere lucht spendeert, hoe beter je sportresultaat. Topsporters hoeven dus niet zoveel mogelijk tijd op hun eigen kamer door te brengen, maar kunnen ook samen met hun team tijd spenderen. Dat vergroot de mentale weerbaarheid van de sporters en de teamspirit binnen de ploeg.”

Monte Marcella is de omgebouwde hoeve van Marcella, de grootmoeder van Chris Mullie. “Ik zocht een waardevolle nieuwe bestemming voor de authentieke hoeve. Via het 5x5-traject van Designregio Kortrijk werd ik in contact gebracht met een aantal productontwikkelaars.” Met één van hen ging Mullie, zelf een duursporter, uiteindelijk aan tafel, en daar kwam dus Monte Marcella uit. “Je kan het resort misschien een opmerkelijke combinatie vinden met mijn passie voor verpakkingen, maar ik zie vooral veel gelijkenissen. Met onze verpakkingen bij Barias helpen we ondernemers het beste uit hun product te halen, hier helpen we sporters het beste uit zichzelf te halen.” 

De talloze faciliteiten op hoogte maken Monte Marcella uniek in de wereld. “We mikken op topsporters, maar ook amateursporters zijn welkom. Je slaapt niet alleen in het bed waar de toppers in geslapen hebben, maar ook de extra diensten die we hier bieden zijn uniek: zo kan je coachingworkshops volgen met Ien Vitse, die jarenlang alle toprenners van Jumbo Visma adviseerde, en kan je de mecanicien van Alpecin Deceuninck boeken voor bike fitting. Ook een medische screening door topsportartsen van onder meer Bahrain Victorius is mogelijk, net als sportwetenschappelijk advies met profs van KU Leuven, sportmassages door de masseurs van topsporters, mentale coaching en allerhande teambuildingsactiviteiten. Je kan zelfs samen met een winnaar van een bekende klassieker de Kwaremont oprijden. Daarnaast kan je uiteraard ook genieten van de wellness, Finse piste, culinaire hoogstandjes,… Je kan hier echt proeven van het leven van een topsporter.” (JM - Foto Kurt) 

www.montemarcella.com

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie