Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Meld je aan voor onze talentmissie naar India

Meld je aan voor onze talentmissie naar India

  • 19/04/2024

De situatie op onze arbeidsmarkt wordt gekenmerkt door een grote krapte. Elke dag blijven er vele tienduizenden vacatures openstaan die niet ingevuld raken met talent uit de eigen regio. Het tekort aan personeel is een grote rem op de groei van onze ondernemingen. Die krapte op onze arbeidsmarkt is niet voorbijgaand van aard. Mede door de vergrijzing zal die in de toekomst alleen maar toenemen. We hebben alle ijzers in het vuur nodig. Naast het activeren van werkzoekenden en inactieven, richten we onze blik dus beter ook over onze landgrenzen, naar het voorbeeld van de kennisregio’s waarmee we ons graag vergelijken.

Het aantrekken en behouden van internationaal talent is voor onze provincie cruciaal om onze concurrentiepositie te blijven behouden en onze groei te kunnen aanhouden of versterken. 

Met Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen willen we daarin een voortrekkersrol spelen. Enerzijds met de oprichting van een International House West Flanders om de integratie van de internationale talenten te versterken, anderzijds met de organisatie van talentmissies om gericht bepaalde technische en hoger opgeleide profielen aan te trekken. 

Eind oktober trekken we alvast met bedrijven naar India. Tijdens de talentmissie worden deelnemers in contact gebracht met interessante en relevante overheidsinstellingen, opleidingsinstanties, taalinstituten, rekruteringspartners en andere bedrijven. In functie van de specifieke vacatures van deelnemende bedrijven worden selectieprocedures opgestart en begeleiden we de procedure om talent aan te trekken. 

Interesse om deel te nemen? Meer info: davy.maes@voka.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie