Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka opent eerste Talentcenter in West-Vlaanderen

Voka opent eerste Talentcenter in West-Vlaanderen

  • 05/04/2024

Voka - Kamer van Koophandel West- Vlaanderen opent in september 2024 het eerste Talentcenter in West-Vlaanderen. In een Talentcenter worden kinderen tussen 12 en 14 jaar begeleid om een studiekeuze te maken die het best aansluit bij hun talenten en interesses. Het Talentcenter wordt ingericht bij Flanders Make in Kortrijk, een hoogtechnologische, inspirerende omgeving waar de kinderen ook al eens kunnen proeven van wetenschap en technologie om zo hun horizon te verbreden.

Talentcenter

Elk jaar veranderen 18.000 leerlingen in Vlaanderen van studierichting. Met het Talentcenter wil Voka West-Vlaanderen er mee voor zorgen dat ouders en leerlingen een persoonlijke en wetenschappelijk onderbouwde studiekeuze maken. Het wil er met het Talentcenter in Kortrijk ook toe bijdragen dat kinderen een positieve studiekeuze maken en daarbij ook de kwaliteitsvolle technische of beroepsgerichte studierichtingen overwegen. 

Leerlingen komen met de klas naar het Talentcenter en voeren er testen en proefjes uit, zoals een VR-spel dat technisch inzicht test. Er zijn ook motorische testen en cognitieve taal- en rekentesten. De leerlingen krijgen na afloop een gepersonaliseerd talentenrapport met daarin vrijblijvend de mogelijke studierichtingen in de regio die aansluiten bij hun interesses en talenten. Ook voor ouders is het gepersonaliseerde advies nuttig, aangezien ze vaak niet voldoende op de hoogte zijn van het scala aan studiemogelijkheden in hun regio. 

Geïnteresseerde scholen zullen zich na de paasvakantie kunnen registreren. De eerste testdagen vinden plaats in september. Het Talentcenter zal telkens geopend zijn op maandag, dinsdag en donderdag. 

Meer info: west-vlaanderen@talentcenter.vlaanderen

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie