Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Tips van de Expert: Globius, Industrial Tape & Packaging Solutions

Tips van de Expert: Globius, Industrial Tape & Packaging Solutions

  • 05/04/2024

Producten in een doos steken, tape errond, op een pallet gooien en inwikkelen maar: klinkt simpel, maar juist verpakken vergt een veel beter doordachte aanpak. Globius helpt bedrijven om in de kosten te snoeien door verpakkingsmachines en de daarmee gepaard gaande producten efficiënt in te zetten. Sven De Weerdt en Stan Dejonckheere lichten meer dan één tipje van de sluier.

Stan Dejonckheere & Sven De Weerdt

1. Durf je hele productieproces in vraag stellen 

Stan: “Het is niet omdat je al pakweg 30 jaar op dezelfde manier goederen verpakt, dat het vandaag nog altijd de juiste manier is. Integendeel: de (verpakkings)wereld is enorm geëvolueerd en de technologieën zijn er sterk op vooruitgegaan. Dat biedt heel wat kansen om je bedrijfsprocessen te verduurzamen, iets wat tegenwoordig zowel door de Europese regelgeving als door klanten en leveranciers wordt gevraagd. Daarom is het verstandig om eens een grondige audit van je workflow te (laten) maken. Op basis van de gemeten resultaten kan je samen met een gespecialiseerd bedrijf, zoals Globius, een heel gerichte, moderne en kostefficiënte aanpak uitdokteren.” 

2. Leer de nieuwe technologieën kennen 

Sven: “Elk verbeterproces begint bij kennis. Als je niet weet wat de markt biedt, is het moeilijk te weten hoe je je eigen verpakkingssysteem kan verbeteren. Globius speelt daarop in met de bouw van een gloednieuw ‘experience center’ in Passendale. We beschikken er over de meest geavanceerde machines voor tapen, omsnoeren, krimpverpakken en wikkelen en kunnen op dergelijke high end-machines uitgebreide demonstraties geven. Op die manier weet de klant wat er zoal mogelijk is en met welke aanpak hij het meest gebaat is. Vanaf begin juli heten we er iedereen van harte welkom.”

3. Laat je ontzorgen 

Stan: “Onze klanten weten uiteraard alles over hoe ze zich met hun producten kunnen onderscheiden, alleen is verpakken nog een aparte specialisatie. Die vereist heel veel kennis over de verpakkingsmachines én over de producten die je daarop gebruikt. Het is de kernactiviteit van Globius om beide harmonieus met elkaar te laten samenwerken, zodat producten echt op de best mogelijke en meest efficiënte manier van punt A naar punt B kunnen worden getransporteerd. Vanuit de jarenlang opgebouwde knowhow en ervaring weten we hoe we dergelijke processen moeten aanpakken. Daarom mag een klant dat facet aan ons toevertrouwen. Wij staan in voor een oplossing met een heel correcte prijs-kwaliteitverhouding, inclusief installatie en nazorg.”

Ontdek hier nog meer tips.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie