Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ondernemers 7 - nieuws over BMW Le Couter & Lemmens-Le Couter, BizzMine en delaware en Maritiem opleidingscentrum

Ondernemers 7 - nieuws over BMW Le Couter & Lemmens-Le Couter, BizzMine en delaware en Maritiem opleidingscentrum

  • 05/04/2024

West-Vlaamse BMW-garages planten een boom per verkochte elektrische wagen 

BMW Le Couter & Lemmens-Le Couter, de lokale BMW-garages in Waregem en Tielt, hebben een duurzaamheidscampagne gelanceerd, met de naam ‘Tijd om een versnelling hoger te schakelen’. In samenwerking met de Belgische bosaccelerator Go Forest zullen zij de komende jaren een boom planten voor elke elektrische auto die ze verkopen. Zo willen ze de duurzame keuze van hun klanten extra belonen en tegelijkertijd iets teruggeven aan de natuur. Via de actie plannen de garages jaarlijks 600 bomen te planten in België. BMW heeft wereldwijd verschillende duurzaamheidsinitiatieven lopen. Stijn Le Couter: “Als lokale concessiehouder denken we ook actief na over hoe we duurzaamheid kunnen integreren in onze business. Zo investeerden we de voorbije jaren sterk in zonne-energie maar ook in laadinfrastructuur die ook publiek toegankelijk is. Zo hopen we de elektrificatie in België extra te ondersteunen.”

BMW Le Couter & Lemmens-Le Couter, Werner Lemmens, Inge Le Couter, Eve Vanhoutteghem en Stijn Le Couter.

BizzMine en delaware bundelen krachten 

BizzMine, een toonaangevende speler in software voor beheer van kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu (QHSE) kondigt met trots een strategisch partnership aan met delaware, een wereldwijd gerenommeerd IT consultingbedrijf. “Dankzij delawares expertise op het gebied van integratie kan de BizzMine-oplossing naadloos worden afgestemd op cloudomgevingen in diverse sectoren en worden kant-en-klare best practices toegepast”, klinkt het.


Europese ministers bezoeken visserijsimulator van VDAB 

De visserijsector staat voor de uitdaging om voldoende, goed opgeleide medewerkers te vinden. Dat is niet alleen in Vlaanderen een uitdaging, maar ook in andere Europese regio’s. Daarom bezocht een delegatie met de Europese ministers van Visserij eind maart het maritiem opleidingscentrum van VDAB in Zeebrugge. Het heeft voorzieningen om mensen op te leiden voor het knelpuntberoep werktuigkundige in de scheepvaart, maar ook voor andere functies aan dek of in de machinekamer. De samenwerking tussen VDAB, onderwijs en privépartners zoals DEME en Jan De Nul is Europees een voorbeeld om de tekorten in de sector aan te pakken, zo bleek.


1/10 

Slechts 1 op 10 bedrijven ziet de toekomst positief in, blijkt uit de Voka Weetstraatenquête bij 400 West-Vlaamse ondernemingen. Voka - Kamer van Koophandel West- Vlaanderen stelt vast dat de problemen in onze economie ook de komende maanden niet voorbij zullen gaan. De helft van de bedrijven schat de economische situatie vandaag negatief tot zeer negatief in, en dat blijft ook de komende maanden zo. In de industrie is nog maar 1 op de 4 bedrijven ervan overtuigd dat België een aantrekkelijk land is om nieuwe investeringen te doen. Voka West- Vlaanderen trekt de komende weken met de resultaten van de Weetstraatenquête naar alle partijvoorzitters om hen te wijzen op de urgentie van de situatie.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie