Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Julie De Brabandere (Australië): “Perth is een dorp van 2 miljoen mensen”

Julie De Brabandere (Australië): “Perth is een dorp van 2 miljoen mensen”

  • 05/04/2024

Julie De Brabandere leidt sinds kort Renson Australia. In augustus 2023 verhuisde ze samen met haar vriend naar Perth. Ze geniet er met volle teugen van de open mentaliteit en de prachtige natuur.

Julie De Brabandere (Australië): “Perth is een dorp van 2 miljoen mensen”

We wonen sinds augustus 2023 aan de Australische westkust. 

Van hieruit werk ik als regionaal manager voor Renson Oceania. Ook mijn vriend Eduard is hier aan de slag. Als partner op mijn werkvisum geniet hij van dezelfde rechten, zodat ook hij zijn carrière verder kan ontwikkelen.

Renson heeft me prima ondersteund bij het voltooien van alle vereiste administratie. 

Mijn contract is niet dat van een expat, waarbij je je Belgisch loon behoudt en in België belast blijft. Wij zijn uitgeschreven in eigen land en zijn inwoner van Australië. We staan dus ook op de Australische payroll. Ik ben in augustus naar hier gekomen met een tijdelijk visum en vond dat het afwerken van alle paperassen vlot ging. In december was alles volledig in orde.

Naast mijn familie, is mijn grootste gemis vooral culinair. 

Preparé en paprikachips vind je hier niet. Er zijn weinig goede slagers en bakkers. Dat verzinkt in het niets bij wat Australië te bieden heeft: het altijd goede weer heeft een enorme positieve impact op je mentale gezondheid. Je werkt hier om te leven en van zon, zee en natuur te genieten.

Perth is één van de meest afgelegen steden van de wereld. 

Ik geraak sneller in Bali dan aan de Australische oostkust. De expat-community bestaat hier vooral uit veel Aziaten, Fransen en een handvol Belgen, maar ook het contact met de lokale bevolking is fijn. Mensen spreken je spontaan aan. Hier wonen 2 miljoen mensen, maar de mentaliteit is die van een dorp.

In Australië begint elk zakelijk gesprek over koetjes en kalfjes. 

Concurrenten zijn hier collega’s, de communicatie over nieuwe producten en markttendensen gebeurt in een heel open sfeer. Mensen leven op het ritme van de natuur: ze staan om 5 uur op en stoppen uiterlijk om 17 uur met werken, zodat ze nog voldoende van hun gezin, de natuur en het leven kunnen genieten.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie