Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Galana wint Tavola-publieksprijs

  • 05/04/2024

Tavola is sinds zijn start in 1982 uitgegroeid tot de toonaangevende vakbeurs voor foodprofessionals met een passie voor premium food & drinks. De beurs verwelkomde midden maart in Kortrijk Xpo 400 exposanten en ruim 14.000 professionals. In de wedstrijd Gouden Tavola worden de innovatieve producten voorgesteld en bekroond. Galana uit Waregem won de publieksprijs.

Voor de Gouden Tavola-wedstrijd waren 117 producten ingeschreven – het hoogste aantal in de afgelopen 10 jaar van de wedstrijd. Doorheen 2 verschillende juryrondes bepalen 38 juryleden de 12 laureaten: 1 winnaar en 2 genomineerden per categorie. “Wat opviel, was dat producenten in de eerste plaats focussen op heel veel lekkere en smaakvolle producten; pas in tweede instantie komen meer actuele trends zoals bijvoorbeeld vegan aan bod. In de voorgaande editie van de wedstrijd lag het accent bij de inzendingen wat meer op trends – nu was er toch een tendens ‘back to basics’. Zo wordt het zuivere product herontdekt. Verder stel ik een stijgende aandacht vast voor de milieubewuste consument”, aldus Thierry Cattoir, voorzitter van de wedstrijd. 

Schepbare diepvriescheesecake 

Tot de laureaten behoorden in de categorieën Fine Foods Zelfbediening, Fine Foods Delicatessen, Fine Foods Food Service en Fine Foods met Bediening geen West-Vlaamse bedrijven. Maar net voor de beurs de deuren sloot, moest nog de publieksprijs uitgereikt worden. Die eer ging naar het product Freezecakes van Pleese - Galana NV uit Waregem, een bedrijf van Mademoiselle Desserts. De bezoekers beoordeelden ‘s werelds eerste schepbare diepvriescheesecake als de beste innovatie van Tavola 2024. De Freezecakes zijn verpakt in potjes en zijn beschikbaar in 3 smaken: Raspberry & Lemon, Butterscotch & Caramel en Double Chocolate. “Ze zijn een heerlijk alternatief voor roomijs, en ook een slimme zet om de diepvriesdessertcategorie te dynamiseren”, klonk het. 

In 2026 gaat Tavola opnieuw op zoek naar de beste voedselinnovaties via de Gouden Tavola-wedstrijd.

www.mademoiselledesserts.com

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie