Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Depotter Vastgoedadviseur verstevigt positie in de Westhoek

Depotter Vastgoedadviseur verstevigt positie in de Westhoek

  • 05/04/2024

Uitbreiding van activiteiten na overname

Depotter Vastgoedadviseur is sinds 10 jaar actief in de Westhoek. Recent nam het bedrijf de verkoop-, verhuur- en rentmeesterschapsactiviteiten van immokantoor White House over. Met deze stap verstevigt het familiale bedrijf zijn positie in de regio.

Depotter Vastgoedadviseur verstevigt positie in de Westhoek Julie en Matthieu Depotter

Matthieu Depotter startte in 2014 met zijn activiteiten in de wereld van de immobiliën en projectontwikkeling. Na een gestage groei kwam zijn zus Julie mee in het bedrijf. Zij kwam uit de financiële sector en focust vooral op het uitbouwen van een stabiele structuur en de financiële opvolging, terwijl Matthieu de operationele kant en de verkoop voor zich neemt. Ondertussen groeide het team naar 6 personen. In 2019, bij het vijfjarige bestaan van het bedrijf, analyseerden ze grondig hun eigen zaak en voerden een rebranding uit. Daarom voerden ze een lichte naamswijziging door zodat de 2 evenwaardige takken van hun bedrijf duidelijker werden: Depotter Vastgoedadviseur en Depotter Bouwexpert. 

Het kantoor werd toen ook omgebouwd tot een belevingskantoor met een klantenzone die laagdrempelig is en een huiskamergevoel creëert. Depotter zet ook in op duurzaamheid. Het investeerde daarom in digitale schermen in de etalage van het kantoor en de borden aan de gevels van de panden die ze verkopen worden steeds opnieuw gebruikt. “Je moet je als lokale speler proberen te onderscheiden van de concurrentie in deze zeer competitieve markt. Daarom zetten we sterk in op duurzaamheid en kwaliteit”, verklaart Julie Depotter. 

Dankzij dit laatste ontbrekende stukje in ons aanbod is de puzzel nu volledig.

Julie en Matthieu Depotter

“De eerste jaren hebben we hard gewerkt om een solide basis neer te zetten en gestaag te groeien. In onze zoektocht naar een administratief bediende, kwamen we in contact met White House, dat een overnemer zocht voor hun immo-tak. Zij hadden al een mooie portefeuille in de wereld van het rentmeesterschap. Dat was het enige onderdeel dat nog in ons aanbod ontbrak. De overname kwam eigenlijk onverwacht, maar we beseften meteen dat dit het ideale moment was om de sprong te wagen. De bediende had de overstap naar ons bedrijf al gemaakt, wat als grote voordeel heeft dat zij de klanten al goed kent en ze voor hen dus een bekend gezicht is.” 

Rentmeesterschap 

“Rentmeesterschap is vaak een minder gekend begrip. Het houdt in dat we instaan voor het privatief beheer van vastgoed. We helpen investeerders zowel op zakelijk, financieel als technisch vlak. We beheren alles op het vlak van administratie, zoals het innen van huurgelden, uitvoeren van betalingen, opvolgen van slechte betalers, de indexatie van huurprijzen,… Bij schade of defecten volgen we alles op in samenspraak met de eigenaar. Maandelijks krijgt die ook een rapportering over de stand van zaken”, alsnog Julie. 

“We zijn zeer tevreden met de overname. Dankzij dit laatste ontbrekende stukje in ons aanbod is de puzzel nu volledig. Hierdoor konden we onze positie op korte termijn verstevigen, wat meteen merkbaar is in een groeiend aantal dossiers. Met ons immo-aanbod zijn we nu sterk verankerd in de Westhoek, van Heuvelland over Poperinge, Vleteren, Langemark tot Ieper, terwijl we met Depotter Bouwexpert in een ruimere omgeving actief zijn”, besluit Matthieu. (FL) 

www.depotter.immo

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie