Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De Estafette: Sigrid Pauwelyn

  • 05/04/2024

Sigrid Pauwelyn is de CEO van Trotec.

De Estafette: Sigrid Pauwelyn Trotec

Hoe zou je jouw managementstijl omschrijven? 

“Ik leid Trotec samen met mijn zus Dorethé, wat op zich al vrij uniek is. We stellen ons heel toegankelijk op voor onze medewerkers en geven hen veel autonomie, zeker op sleutelfuncties. We krijgen daar veel enthousiasme en creativiteit voor terug. Onze loyale en heel competente anciens trekken jongeren mee in ons verhaal, waardoor die gasten motivatie ‘tanken’ om nieuwe ideeën te lanceren.” 

Naar wie kijk je op en waarom? 

“Het parcours dat Dominiek Dumoulin met United Petfood aflegt, is behoorlijk impressionant. Op pakweg 20 jaar tijd heeft hij een heel mooi internationaal verhaal geschreven. Bovendien zijn hij en zijn echtgenote heel warme personen, die zich altijd inzetten om anderen te helpen.” 

Waaruit haal je voldoening naast je werk? 

“De band met mijn zus is ook naast het werk heel sterk. We komen ook erg goed overeen met onze ouders, met wie we nog elk jaar op reis gaan. Af en toe een uurtje tennissen geeft me de energie om er bij Trotec tegenaan te gaan. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in psychiatrie. Dat hangt nog altijd te veel in een taboesfeer, wat zonde is.” 

Welk boek is een must-read voor ondernemers? 

“‘The circular economy’ van Ellen MacArthur. Zij was de jongste om ooit solo rond de wereld te zeilen. Dat intense contact met de natuur heeft haar geïnspireerd om heel zuinig met materialen om te gaan. In haar boek maakt ze terecht duidelijk dat iedereen dat kan.”

Aan wie wil je de estafettestok doorgeven en waarom? 

“Caroline Vanheede is een heel straffe madam. Met Vanheede Environment Group geeft ze blijk van doorgedreven ondernemerschap, wat zich ook weerspiegelt in haar engagement als voorzitster van Women in Recycling.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie