Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka West-Vlaanderen volgt Natuurbeheerplan IJzer- en Handzamevallei nauw op

Voka West-Vlaanderen volgt Natuurbeheerplan IJzer- en Handzamevallei nauw op

  • 22/03/2024

De herziening en uitbreiding van het Natuurbeheerplan IJzer- en Handzamevallei is ook Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen niet ontgaan. Het zogeheten ‘Globaal Kader’ van het Natuurbeheerplan suggereert een uitbreiding van het natuurgebied in de toekomst, wat Voka West-Vlaanderen steunt onder de voorwaarde dat de uitbreiding geen negatieve juridische consequenties heeft voor omliggende ondernemingen.

Een andere bezorgdheid is de binnenvaart, met name langs het Ieperleekanaal, dat deels binnen de omvang van het Natuurbeheerplan en Globaal Kader valt. De voorgestelde uitbreidingen van natuur langs het kanaal kunnen mogelijk de verdere ontwikkeling van binnenvaart tussen Ieper en Diksmuide beïnvloeden, net als toekomstige watergebonden bedrijvigheid in de regio. Een derde belangrijk punt voor Voka West- Vlaanderen is de manier waarop het openbaar onderzoek voor het plan werd gevoerd. Het gebrek aan transparantie en de late beschikbaarheid van relevante documenten belemmerden effectieve inspraak van belanghebbenden. 

Voka West-Vlaanderen heeft erop aangedrongen dat het Agentschap Natuur en Bos de rechtszekerheid van bestaande en toekomstige economische activiteiten in de regio niet mag ondermijnen. Voka West-Vlaanderen blijft nauwlettend volgen hoe het Natuurbeheerplan verder wordt uitgewerkt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie