Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De Estafette: Tom Serru

  • 22/03/2024

Tom Serru is de oprichter van Ikologik.

Tom Serru is de oprichter van Ikologik.

Hoe zou je jouw managementstijl omschrijven? 

“Dagelijks proberen we mooie en intuïtieve applicaties te bouwen, die mensen met plezier op de werkvloer gebruiken. Daarvoor gaan we creatief aan de slag, maar steeds met een gezonde portie boerenverstand. Open communicatie, samen nadenken over problemen en collega’s uitdagen is de manier om niet alleen als bedrijf te groeien, maar ook elk individu binnen onze organisatie zich te laten ontwikkelen.” 

Naar wie kijk je op en waarom? 

“Ik kijk op naar ondernemers die elke dag het beste van zichzelf geven om vanuit een klein idee iets moois op te bouwen, vaak uit ideologie of simpelweg uit pure goesting om iets te creëren.” 

Waaruit haal je voldoening naast je werk? 

“Muziek blijft mijn favoriete uitlaatklep. Tijdens mijn jeugdjaren heb ik uren in studio’s en achter de draaitafels doorgebracht. Dat is een beestje dat blijft kriebelen, zelfs al ben ik druk bezig om Ikologik te laten groeien.” 

Welk boek is een must-read voor ondernemers?

“Als ondernemer in het SaaS-landschap (software as a service, nvdr) heb ik veel gehad aan ‘Blueprints for a SaaS sales organisation’. Het is me aangeraden door Dominique Adriansens van Twikey en heeft ons doen nadenken over hoe we onze applicatie aan het commercialiseren waren. Op basis van het boek zijn we onze aanpak beginnen aanpassen, wat tot een positief resultaat heeft geleid.”

Aan wie wil je de estafettestok doorgeven en waarom? 

“Sigrid Pauwelyn zorgt er dankzij het circulaire verhaal van Trotec voor dat reststromen toch nog een nuttige eindbestemming krijgen.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie