Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Veurne Awards uitgereikt

  • 08/03/2024

Op vrijdagavond 23 februari werd ondernemend Veurne letterlijk en figuurlijk in de spotlights geplaatst op de allereerste editie van de Veurne Awards. In aanwezigheid van meer dan 300 gasten werden in ware Roaring 20’s-stijl niet minder dan 7 Veurne Awards én een Lifetime Achievement Award uitgereikt. Als klap op de vuurpijl mocht Pieter De Brabandere (Group De Brabandere en tevens onze regiovoorzitter Veurne) de publieksprijs van ‘Ondernemer van het Jaar’ in ontvangst nemen.

Veurne Awards uitgereikt

De organisatie kwam er op initiatief van Stad Veurne en werd ondersteund door de ondernemersorganisaties Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, Veurne Toe Koer, Veurne@Work, UNIZO Veurne, Horeca Veurne en de Landbouwraad. Een professionele jury boog zich over de 65 kandidaturen die werden ingediend in 6 verschillende categorieën. Voor de categorie ‘Ondernemer van het Jaar’ werd de avond zelf gestemd door het aanwezige ondernemerspubliek. 

Dierencrematorium Eterno werd verkozen als ‘Starter van het Jaar’, Palu Palu kreeg de award voor ‘Winkelbeleving van het Jaar’, De Living werd bekroond als ‘Verrassende Horeca’, Garage Vansteenland werd geloofd als ‘Renovatie/Nieuwbouw van het Jaar’, ’t Eendenhof werd ‘Ambacht van het Jaar’ en TROTEC ging naar huis met de ‘Green Award’. Bernard Joye van Enjoy Concrete kreeg vanuit de organisatie de ‘Lifetime Achievement Award’. 

Het aanwezige ondernemerspubliek bekroonde ten slotte Pieter De Brabandere van Group De Brabandere als ‘Ondernemer van het Jaar’. Het bedrijf groeit razendsnel. Zo deed het vorig jaar nog enkele overnames in Frankrijk en zag het zijn omzet de voorbije jaren verdubbelen. Het zet bovendien sterk in op een circulaire economie en is een pionier als het op ‘groen beton’ aankomt. Ook buiten de muren van zijn eigen bedrijf zet Pieter zich als regiovoorzitter Veurne bij Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen sterk in voor het West-Vlaamse ondernemerschap in het algemeen en ‘zijn’ regio in het bijzonder. Voka West-Vlaanderen wil hem dan ook uitdrukkelijk feliciteren namens het hele huis voor deze bijzondere bekroning. 

Het werd een prachtige avond waar het Veurnse ondernemerschap in de spotlights en de bloemetjes werd gezet. (TV - Foto’s Kane Demeulemeester)

Veurne Awards uitgereikt
Veurne Awards uitgereikt

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie