Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Tim Bekaert (Canada): “De natuur is hier fantastisch”

Tim Bekaert (Canada): “De natuur is hier fantastisch”

  • 08/03/2024

Tim Bekaert woont samen met zijn echtgenote en dochtertje in de Canadese provincie Ontario, in het oosten van het land. Hij is Senior Manager bij het internationale consultingbedrijf Accenture. Hij heeft projecten lopen met een Noord-Amerikaanse investeringsbank en met een Canadese provinciale overheid.

Tim Bekaert (Canada): “De natuur is hier fantastisch”

Mijn immigratie werd door Accenture geregeld en dat liep heel gestroomlijnd. 

Het bedrijf zorgde voor een werkvisum, een immigratiepakket, tijdelijke hulp bij huisvesting, enz. Het proces om een ‘permanent residency’ te krijgen is lijviger. Je wordt eerst uitgenodigd om een aanvraag in te dienen, gebaseerd op een testscore die rekening houdt met factoren als je leeftijd, onderwijsniveau, taalbeheersing en werkervaring. Daarna moet je een dossier samenstellen met gehomologeerde diploma’s, uittreksels uit het strafregister, doktersbezoeken, bloedanalyse,...

Intussen woon ik 7 jaar in Canada. 

Ik heb de eerste 5 jaar genoten van alles wat de stad Toronto te bieden heeft: restaurants, het nachtleven, concerten, sportwedstrijden, slome zondagen op het strand, schaatsen tussen de wolkenkrabbers, lopen langs Lake Ontario,… In mei 2022 hebben we dat ‘condo life’ ingeruild voor Halton Hills, op een uurtje rijden van Toronto. We wonen nu dichter bij wandeltrails, bossen, meren en skiheuvels.  

Belgie past 35 keer in Ontario – na 8 uur ben je hier nog niet eens halverwege op weg naar de aangrenzende provincie Manitoba. 

In Europa kun je in een dagje rijden in 3-4 verschillende landen passeren en heb je dubbel zoveel talen gehoord. Dat mis ik wel. Maar ik hou enorm van de Canadese natuur: van de ontmetelijke bossen, over de ontelbare meren in Ontario en de uitgestrekte prairies in Saskatchewan & Manitoba, tot de massieve bergketens in Alberta en British Columbia en het ongetemde noorden van de Yukon of Nunavut.

De impact van de Verenigde Staten als buurland is voelbaar en vestigt een uitgesproken noord-zuidhandelscorridor. 

In Europa vloeien producten en kapitaal meer multilateraal tussen verschillende landen, afhankelijk van de sector. Ook een opmerkelijk verschil is dat men hier conflicten vermijdt. Negatieve boodschappen of confronterende vragen landen beter als ze wat ‘verpakt’ zijn.

Een groep gelijkgestemde Belgische/Europese gezinnen uit ‘Little Belgium’ is tot mijn lokale familie uitgegroeid. 

Maar tegelijk heb ik me heel bewust niet enkel met Belgen en expats omringd, net om de lokale cultuur te ervaren. Komt daarbovenop dat mijn vrouw hier opgroeide. Mijn vriendenkring hier is daardoor erg divers.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie