Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Proefsessies Lerende Netwerken Production & Operations

Proefsessies Lerende Netwerken Production & Operations

  • 08/03/2024

Ken je de Lerende Netwerken al? Met dat unieke concept brengen we leidinggevenden binnen production & operations samen om ervaringen te delen rond thema’s die relevant zijn voor hen. Gekoppeld aan de sessies bezoeken we ook 5 deelnemende productiebedrijven. Om de kracht van het concept te duiden, organiseert Voka West-Vlaanderen binnenkort proefsessies voor de Lerende Netwerken Production & Operations.

Proefsessies Lerende Netwerken Production & Operations

Voka West-Vlaanderen heeft een uitgebreid aanbod aan boeiende Lerende Netwerken voor productie- en operationmedewerkers: Production Teamleaders, Production Managers, Lean Leaders, Quality Managers, Maintenance Managers, Logistics Managers en Safety voor HSE-managers. Tijdens die Lerende Netwerken krijg je waardevolle info over topics die je zelf mee kan bepalen en de kans om ervaringen uit te wisselen met functiegenoten van andere bedrijven. Daarnaast krijg je ook een blik op hoe andere bedrijven hun productie organiseren. 

“Wij kunnen het Lerend Netwerk enkel maar warm aanbevelen”, vertellen Tony De Wielemaeker en Christophe Sabbe. Het tweetal werkt bij het Wevelgemse Boplan, dat veiligheidsbarrières en aanrijdbeveiliging produceert. “Wij hebben samen het Lerend Netwerk Production Teamleaders gevolgd, met de bedoeling te horen hoe we conflicten op de werkvloer beter kunnen aanpakken. Daar hebben we veel van opgestoken. Het was sowieso ook fijn om te horen dat deelnemers vaak dezelfde issues meemaken.” 

“Aan het begin krijgen deelnemers de kans om gezamenlijk te beslissen welke thema’s aan bod zullen komen in de sessies, wat de inhoud heel relevant maakt. In het traject zijn ook enkele bedrijfsbezoeken voorzien. Wij zijn langs geweest bij CNH, wat een bijzonder leerrijk en interessant bezoek heeft opgeleverd. Er was binnen onze groep omgekeerd ook veel interesse voor een bezoek aan Boplan; dat hebben wij dan met veel plezier in goede banen geleid.” 

Ook het netwerken op zich zorgt voor een meerwaarde. “Alle deelnemers hebben min of meer dezelfde functie, waardoor je veel van elkaar leert. Er worden tips en tricks uitgewisseld. Ook achteraf wordt nu en dan wel nog eens een vraag gesteld in de WhatsAppgroep.”

Maak kennis met het concept 

Op woensdag 17 april en op dinsdag 18 juni organiseert Voka West-Vlaanderen proefsessies over deze Lerende Netwerken: 

  • Lerend Netwerk Production Teamleaders 
  • Lerend Netwerk Production Managers 
  • Lerend Netwerk Lean Leaders 
  • Lerend Netwerk Quality 
  • Lerend Netwerk Logistics 
  • Lerend Netwerk Maintenance 
  • Lerend Netwerk Safety

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie