Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ondernemers 5 - nieuws over Smappee, Drone West, Crematorium Brugge

Ondernemers 5 - nieuws over Smappee, Drone West, Crematorium Brugge

  • 08/03/2024

Smappee wil belangrijke aanbieder van snellaadpleinen worden

Smappee, een innovatief cleantechbedrijf uit Kortrijk, heeft Smartstop gelanceerd. Dat is een premium netwerk van snellaadpleinen in België. Het gebruikt enkel lokale hernieuwbare energie, speelt in op variabele tarieven en stuurt de snelladers slim aan. “Zo laden EV-rijders snel, makkelijk, voordelig en met een minimale impact op het klimaat. Dankzij de slimme sturing kan het concept zelfs geplaatst worden op plaatsen waar een overbelasting van het net dreigt. Smartstop ontzorgt vastgoedeigenaars langs secundaire wegen en drukke locaties van plaatsing tot uitbating”, klinkt het bij Smappee. Het bedrijf mikt op 50 Smartstops tegen eind 2024 om zo één van de belangrijkste aanbieders van snellaadpleinen te worden in België.

Smappee

Vierde editie van Drone West op 11 juni 

De dronesector staat niet stil en blijft continu innoveren en evolueren. Op 11 juni kan je tijdens de vierde editie van Drone West de nieuwste ontwikkelingen en technologieën voorstellen of ontdekken. Aanbieders van onbemande technologie of toepassingen daarvan, krijgen de kans om zich commercieel te presenteren. Tegelijkertijd wordt aan de hand van een interessant conferentieprogramma een informatief luik toegevoegd dat inzicht geeft in de state of play binnen de snel evoluerende sector. De focus ligt dit jaar op drones as a service en U-space. Klik hier voor meer info.


Crematorium van Brugge steunt MUG-Heli met 17.000 euro 

De MUG-helikopter van het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening, het enige urgentietoestel in Vlaanderen, kan ook dit jaar blijven uitvliegen bij noodgevallen. En dat dankzij een donatie van 17.000 euro van het crematorium van Brugge, dat de Stad en uitvaartspecialist DELA samen beheren. De levensreddende helikopter, gestationeerd bij het AZ Sint- Jan in Brugge, rukte vorig jaar zo’n 750 keer uit bij noodgevallen in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Zeeland.


91% 

91% van de medewerkers van Belgische ondernemingen beschouwen zichzelf als gezond. Nochtans kampt een ruime meerderheid van hen met overgewicht (63%) en/of een te hoge bloeddruk (67%). Bijna de helft (45%) ervaart stress. Arbeiders zijn gemiddeld ongezonder dan bedienden. Dat blijkt uit 167.427 arbeidsgeneeskundige onderzoeken die hr- en wellbeingexpert Attentia uitvoerde in 2023. Een ongezonde levensstijl verhoogt het risico op ziektes en op een hoger ziekteverzuim binnen ondernemingen.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie